Royalex kanootin korjaus

Kaikki isäni ja omatkin kanootit.

Royalex kanootin korjaus

ViestiKirjoittaja tuomas.tuomi » 04 Syys 2010 08:52

Kanootti on totaalisen halki keulan vierestä. Itse keulassa on "kurttu" niin että ulkomuovi on ehjä, mutta sisä "vaahto" on ruttaantunut ja sisällä on muovissa ohut halkeama. Olin ajatellut liimata epoksilla halkeman sekä vahvistaa "neulomalla" kevlar tms kuiduilla halkeamaa. Onko olemassa jotakin rautakaupasta saatava asenennusliimaa tai vastaavaa?

Laitan muutaman kuvan, kunhan muistan ottaa kuvia.

Terv. Tuomas T.
tuomas.tuomi
 
Viestit: 71
Liittynyt: 22 Maalis 2010 23:04
Paikkakunta: Helsinki

Re: Royalex kanootin korjaus

ViestiKirjoittaja Martti P. » 04 Syys 2010 10:02

Tässä yksi linkki Royalexin korjauksiin:
http://www.mohawkcanoes.com/care.html

Minä pistin taannoin halkeamiin Aralditin kaksikomponentti-epoksitahnaa. Semmoista, jota saa pötkylöinä ja hierotaan sormien välissä. Tai ainakin sai, en ole enää nähnyt. Kyllä ne halkeamat ovat kiinni pysyneet.

Martti
Martti P.
 
Viestit: 163
Liittynyt: 15 Huhti 2010 17:05

Re: Royalex kanootin korjaus

ViestiKirjoittaja tuomas.tuomi » 05 Syys 2010 20:42

Yritän tököttää epoksia väliin. Rautalangat vain väliaikaisia. Sitten jotain kuitua ja epokxia.

Terv. Tuomas T.
tuomas.tuomi
 
Viestit: 71
Liittynyt: 22 Maalis 2010 23:04
Paikkakunta: Helsinki

Re: Royalex kanootin korjaus

ViestiKirjoittaja Martti P. » 06 Syys 2010 11:51

tuomas.tuomi kirjoitti:Kanootti on totaalisen halki keulan vierestä.


Jukupliut! Voiko royalex-paatin saada noin täysin poikki? Mitä sille on tapahtunut?

Martti
Martti P.
 
Viestit: 163
Liittynyt: 15 Huhti 2010 17:05

Re: Royalex kanootin korjaus

ViestiKirjoittaja ripa » 06 Syys 2010 13:12

Olen kerran lyhentänyt yhtä royalex-kanoottia ottamalla n. metrin keskeltä pois. Kanootti taitaa olla yhdistyksen sivuilla (jos niitä kuvia yms. jossain vielä on) siinä käsieskimovideossa. Keulan ja perän liitin kevlarkankaalla (2 tai 3 kerrosta) ja epoksilla (tahnamaista). Kangasta laitoin n. 20 cm "sauman" molemminpuolin sisä- ja ulkopuolelle. Veistin saumakohdan viistoksi ettei olisi tullut niin valtavaa pykälää ja tarttuvuus vaahtoon oli parempi. Meloin sillä kanootilla pari vuotta koskissakin ja vieläkin on kasassa mökillä lasten leluna. Ko. epoksia sai silloin Sinisalolta, joka oli MADriverin maahantuoja. Luulisin, että myös normaaliepoksi tarttuu vinyyliin. Voihan sitä epoksia "paksuntaa". Minä laittaisin tuohon kanoottiin kevlarsuikaleita kyljestä keulan yli toiselle kyljelle vähän tuon IV-teipin tapaan ja sisäpuolelle sama juttu.
Ripa, OCmeloja
Kuva
ripa
 
Viestit: 149
Liittynyt: 22 Helmi 2010 17:10
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Royalex kanootin korjaus

ViestiKirjoittaja keke » 06 Syys 2010 18:59

Terve,
Korjaus ei ole monimutkainen, mutta aikaa vievä johtuen aineiden kovettumisista. Sijoituspaikka näyttää olevan soutustadikan alakerta. HeMe on kysellyt kanootinkorjauskurssia, olen Welhon kautta lupautunut mukaan. Kanoottisi olisi oiva korjauskohde. Yksinkertaistettuna korjauksen vaiheet. Lämmin tila ja materiaalit, epoksia, lasil- ja kevlarkudosta, lasinöyhtää tai lasimikropalloja ja asetonia. Teippaa keula kasaan, mahdollisimman lähelle oikeata muotoa. Poista sisäpuolelta irtonainen ja repsottava materiaali. Karhenna sisäpinta niin että hionta ulottuu n.2-3cm ehjälle alueelle. Voit pyyhkäistä alueen kevyesti asetonilla. Leikkaa lasikankaasta (n. 150g ) 3-5 palaa. Ensimmäinen hiotun alueen kokoinen, seuraavat aina n.2cm pienemmiksi. Laminoi nämä sisäpuolelle pienin pala ensin ja anna rauhassa kovettua.
Ota ulkopuoli käsittelyyn, teipit ja irtorämmäleet pois, myös vaurioitunut ydinmateriaali. Täytä kolot täyteaineella jonka valmistat epoksista ja mikropallosta, tai epoksista ja lasinöyhtästä, tai epoksi ja mikropallo/lasinöyhtästä. Muista sekoittaa kovetin epoksiin ennen täyteaineiden lisäystä. Täyteaineilla voit paksuntaa esim epoksi tai uretaani liimaa joka sopii hyvin ydinaineen korvaajaksi. Älä tee kuitenkaan liian kuivaa seosta jotta tartunta säilyy. Anna kovettua rauhassa.
Ulkopuoli, hio alue vastaavasti kuin sisäpuoli ja laminoi taas vaikkapa 2 x lasi ja pintaan muutama kevlari. Jos haluat viimeistellä, laita pintaan pari lasikerrosta niin hiominen onnistuu paremmin. Jos kyseessä käyttövehje niin kovettumisen jälkeen valmis vesille. Pintaa voi kyllä hioa ja maalata niin tulos on kauniimpi, mutta, mutta onko mielekästä tehdä käyttövehkeeseen vimpanpäälle pintaa. Materiaalit löytyvät mm. http://www.kevra.fi/ ja joitakin ohjeita mm. http://www.luonnossa.net/Melonta/Kanoot ... rjaus.html
Niin ja kekeltä voi kysellä vaihtoehtoja löytyy.
tv. keke
keke
 
Viestit: 48
Liittynyt: 05 Helmi 2010 19:56

Re: Royalex kanootin korjaus

ViestiKirjoittaja tuomas.tuomi » 08 Syys 2010 23:56

Mikäli HeMen korjaskurssi toteutuu, annan mielelläni kanootin ko. käyttöön. Siinä on keulassa juuri tuollainen "seiniä päin" muovien välissä oleva hötö keula, tuon totaali halkemaman lisäksi.


Terv. Tuomas
tuomas.tuomi
 
Viestit: 71
Liittynyt: 22 Maalis 2010 23:04
Paikkakunta: Helsinki


Paluu KanootitPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron