Koemelonta; Mohawk Solo 13 ja Swift Sharewater

Kaikki isäni ja omatkin kanootit.

Koemelonta; Mohawk Solo 13 ja Swift Sharewater

ViestiKirjoittaja fögö » 02 Elo 2012 15:35

Kävin koemelomassa otsakkeen soolokanootteja eilen Klaukkalassa. Valitsin testikanootit kokojakaumann ääripäistä, lyhyen ja pitkän. Ohessa muutamia huomioita.

Mohawk Solo 13 ei houkuttele ulkonäollään. Se on jotekin "halvan" näköinen. En siis paljon odottanut tältä pikkukanootilta, mutta se osoittautuikin todella mukavaksi peliksi. Ensinnäkin se on kevyt kantaa veteen. Tämä on tärkeä ominaisuus kanootissa. Ja kun veteen on päästy, niin siellä se on hämmästyttävän vakaa, vaikka sitä kallistaa niin paljon, että vesi on tulla sisään. Se pyörii paikallaan lähes yhtä tukevasti kuin ketterä kaksikko, mutta kevyenä sen saa kiihtymään matkavauhtiin kaksikkoa helpommin. Kanootin pyörittely, sivuttaissiirtymät, yms. liikesarjat sujuvat helposti kanootin totellessa melaa erinomiaisesti ja kaikki yhdistyy hämmentävään vakauteen. Matkavauhdista on vaikea sanoa mitään, kun mittalaitetta ei ollut, mutta eteneminen tuntui sujuvalta. Royalex-runko on keskeltä hieman löysä. Loiva V-pohja toisi jäykkyyttä tähän sangen tasapohjaiseen kanoottiin.

Sitten Sharewater. Tämä kanootti teki vaikutuksen testiryhmään viime syksynä (juttua tästä on julkaistu aiemmin) ja halusin kokeilla sitä vielä uudestaan. Mohawkin jälkeen se tuntui p i t k ä l t ä, 3 jalkaa on kanootissa paljon. Sen kyllä huomaa. Pituudesta huolimatta kanootti kuitenkin kääntyy yllättävänkin ketterästi, kun sitä kallistaa. Pidän kanooteista, jotka kääntyvät. Ne saa pysymään suunnassa, kun oppii melomaan. On silti sanottava, että yleisesti on niin, että tuulessa ja aallokossa eteneminen suuntavakaalla kanootilla on joutuisampaa kuin ketterällä, koska viimemainitun ohjaamiseen menee aina voimia ja aikaa. Mutta takaisin Sharewateriin. Ketteryyden lisäksi voi mainita liu'un: kun melonnan lopettaa, niin kanootti jatkaa kulkuaan vain hitaasti hidastuen. Matkavehkeessä hyvä ominaisuus. Toinen merkille pantava piirre on sen vakaus. Se herättää varmasti kaikissa noviiseissakin turvallisuuden tunteen. Jos aikoo tämän kanootin kaataa, niin ylävartalo on saatava pitkälle kanootin ulkopuolelle, sillä muutoin se ei onnistu! Esim. seisominen kanootissa onnistuu vaivatta. Tätä voisi varmaan käyttää myös kaksikkona päiväretkillä tekemällä tilapäissatulan vaikkapa retkipatjasta. Jos soolot tuntuvat turhan pieniltä ja kiikkeriltä, niin tätä kannattaa varmasti kokeilla. Mohawkiin verrattuna märkäpintaa on paljon ja se lisää kitkaa. Sen huomaa kiindytyksessä. On selvää, että matkapelinä tämä on eri luokkaa kuin Solo 13.

Lopputulema yo. koemelonnasta on siis se, että nyt meni yksi kaksikkokanootti myyntiin. Käykääpä tsekkaamassa osta/myy -palstalta!

-Fögö-
fögö
 
Viestit: 42
Liittynyt: 29 Maalis 2010 12:19

Paluu KanootitPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron