commander 140

Kaikki isäni ja omatkin kanootit.

commander 140

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 02 Syys 2012 22:33

Kuva

Kuva

Ponttoonipohja: Vakaa seisomakalastuksessa ja ison koiran kanssa. Valuu tuulen mukana huomattavasti hitaammin kuin Legend tai Tarpon 160, hyvä heittokalastuksessa. Laidoissa kiskot varusteiden kiinnitykseen, ei reikiä.
Pohjalla on vanerilevy ja terassimaton pala koiralle. Laitteeseen kuuluu myös kajakkimallinen penkki liukuvalla paikalla. Itse en käytä kun on hankittu koiran kanssa kalastukseen ja silloin penkille ei sovi. On todella helppo ja suuntavakaa meloa, ei asiaa kovin kummoseen koskeen ainakaan minun käsissä. Vaihtoehto kalastuskanootiksi. T: Mikko
http://www.wildernesssystems.com/produc ... ander_140/
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio

Re: commander 140

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 12 Syys 2012 21:08

Varustelu toistaiseksi valmis. Vasemmalla laidalla ankkuripisteen siirtosysteemi. Oikealla sivukiskossa kaiku ja gps. kuvasta poiketen kaiun keppi on lyhennetty. Takana sivukiskoissa RAM:in 117 telineet vetoa varten. Laatikossa penkin takana on kolme pystytelinettä vapojen säilytykseen. Laatikon sisäreunaa kiertää kumiköydet ylhäällä ja alhaalla. Laatikon kulmissa olevissa koloissa voi pitää pappia, koukkua, pihtejä yms. Pidän varustelun minimissään kun tämä on hupikone koiran kanssa ulkoiluun. T: Mikko

Kuva
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio

Re: commander 140

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 12 Syys 2012 22:07

M.Mantere kirjoitti:Varustelu toistaiseksi valmis. Vasemmalla laidalla ankkuripisteen siirtosysteemi. Oikealla sivukiskossa kaiku ja gps. kuvasta poiketen kaiun keppi on lyhennetty. Takana sivukiskoissa RAM:in 117 telineet vetoa varten. Laatikossa penkin takana on kolme pystytelinettä vapojen säilytykseen. Laatikon sisäreunaa kiertää kumiköydet ylhäällä ja alhaalla. Laatikon kulmissa olevissa koloissa voi pitää pappia, koukkua, pihtejä yms. Pidän varustelun minimissään kun tämä on hupikone koiran kanssa ulkoiluun. T: Mikko

Kuva


Tuli mieleen, kun katselin tuota keulan tilaa: kannattaa harkita sekä eteen että taakse ilmasäkkejä, jos tilalle ei ole parempaa käyttöä. Voi sopivalla syystyrskyllä tulla tarpeeseen.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: commander 140

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 12 Syys 2012 22:23

Tämä on sileitten "sunnuntai" kelien vehje. en mene aallokkoon koiran kanssa. Syksyn kunnon olosuhteisiin on sitten tarpon 160 ( sit-on-top kanoottina ketju) ja Legend 15 varustettuna ilmapusseilla.
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio

Re: commander 140

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 13 Syys 2012 10:34

M.Mantere kirjoitti:Tämä on sileitten "sunnuntai" kelien vehje. en mene aallokkoon koiran kanssa. Syksyn kunnon olosuhteisiin on sitten tarpon 160 ( sit-on-top kanoottina ketju) ja Legend 15 varustettuna ilmapusseilla.


Joo, sitä on vaan niin tottunut kellukkeisiin omissa kanooteissa,
että pistää silmään, kun niitä ei ole.

Asiallisen näköinen vehje.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: commander 140

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 16 Joulu 2013 22:50

Kuva
Kuva
Kuva
Kalastusmelojan höpinöitä. :D
Käytän tuota omatekemää grönlantilais kajakkimelaa seisaaltaan meloessa normaalina kanoottimelana. reitin tähystäminen kasvillisuuden seassa ja kivikoissa sekä pintovien kalojen tähystys ja heittely. Kivikoissa merellä istualtaan kun on nopea vaihtaa puolta, melon normaalisti kuin kanoottimelalla mutta puolen vaihdan kajakkimaisesti laskemalla toisen lavan veteen. Huomaan muutenkin suosivani melontatekniikoita joissa lapa on mahdollisimman paljon vedessä. Useimmiten minulle on tärkein oikean kulkulinjan hallinta ja mahdollisuus keskittyä ympäristöön, ei nopeus. Vetovauhdiksi riittää 2,5-4 kmh. Ensikesän hankinnaksi tulee oikea saukonhäntä mela.
Takakansi piti rakentaa kun onnistuin saamaan aallon sisään ja taakse näkee tilanteet aika huonosti. Samalla sain hyvän paikan uittoköydelle. Kärrykuvassa törröttävä putki laidassa edessä on heittovapaa varten. Nakkaan sen siihen lyhyillä siirtymillä.
T: Mikko.
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio


Paluu KanootitPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron