Kalastusvarustus kanoottiin

Hyvät ja huonot. Melonta ja retki

Kalastusvarustus kanoottiin

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 21 Kesä 2011 16:55

Väsäsin Rollen hienoa ideaa mukaillen laatikon jolla saan kalastus sit-on-toppini varustuksen käyttöön myös kanootissa.

Muovilaatikko jossa kolmella sivulla c-asennuskisko jossa sivuilla RAMin kuulat vetotelineille. Edessä scottyn jalka kaiku/GPSsälle. Takana kolmen vavan säilytysteline ja sisällä putket papille ja koukulle, pihdit c-kiskon aukossa. Lisäksi irto anturi säätöjalassa. Helppo kuljettaa ja on riittävän raskas ettei keveillä vavoilla liiku vedettäessä, varmistus kumiköysillä tavaralenkkeihin.pakki sopii sisään kuljetuksen ajaksi ankkurin kanssa.
Voi käyttää yksikkönä ja kaksikkona, vavat ei pyöri jaloissa ja koukut tartu kaikkeen. Tärkein on ettei tarvitse ravata auton ja kanootin väliä ja unohtaa jotain autoon. T: Mikko
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio

Re: Kalastusvarustus kanoottiin

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 24 Kesä 2011 21:33

laita telineet on kiinnitetty muovilevyyn joka on siipimuttereilla asennuskiskossa ja Ramin telineet ovat portaattomasti säätyvät.
http://www.yepnet.fi/epages/Kaupat.sf/f ... t/Kalastus
esim. heittokalastuksessa soolona telineet ovat aivan etureunassa painettuna alas ja eteenpäin. Vavat ovat silloin kanootin suuntaisesti, helppo ottaa käyttöön ilman kurottamisia ja mela heilahtaa yli, mukana vain kaksi vapaa. laatikko lähellä. Edellisen viestin kuva on vetoasennosta jossa laatikko pidetään edessä jolloin mela sopii menemään vapojen alta. Kaksikko heittely on vielä testaamatta. todennäköisesti laitatelineet ovat toinen etu ja toinen takareunassa osoittaen sivulle. silloin kumpikin saa vapansa helposti. Rannan lähellä mennessä siirretään johonkin pystytelineeseen( 5 laatikon sisällä ). Koko suunnittelun tärkein lähtökohta oli muunneltavuus eri käyttötarkoituksia varten. Olen oikein tyytyväinen ensikokeiluihin. :)
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio

Re: Kalastusvarustus kanoottiin

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 25 Loka 2011 21:14

Rantoja kolutessa on hyvä varuste ajoankkuri: IKEAn kassi jonka kahvoissa 2 metrin köydet samaan kiipeilyhakaan. Haka kiinni kanootin laitaköyden lenkissä jossa paikkaa vaihtamalla saadaan valumisasento halutuksi tuulen mukaan. Kummassakin kahvassa oma köysi koska toisesta köydesta vetämällä saadaan pussi menemään kasaan ja nousee helposti vedestä. Tarkka mies laittaa toiseksi köydeksi kelluvan ja toiseksi uppoavan, avautuu paremmin vedessä. Köyden ja haan väliin köysileikari. Itse laitan seuraavaksi joustavat köydet. merellä tuli melkoisia nykäisyjä tyrskykalassa.

Tällä systeemillä saadaan tapettua korkean laidan haittavaikutus ja saadaan aikaa heittelyyn. myös perhokalastus onnistuu kohtuu tuulessa.

Merellä legendillä uskalsi koluta kivikoita lähempänä kuin sittarilla, ilmeisesti polviasento tuntuu turvallisemmalta kivikossa ja kivet näkyy korkeampaa helpommin. Rantapenkkaa vetäessä menin ahneuksissaan turhan lähellä niin eiköhän nouseva aalto napannut kiinni ja heitti yli 100 asteen käännöksen, sain onneksi jarrutettua etten surffannut kivikkoon mutta opimpahan pitämään etäisyyttä rantaan vaikka tyrskyssä legendi tuntuu turvalliselta. Tuuleen nousussa on opeteltavaa ja siinä ettei jokapaikkaan kannata mennä :D .

T: Mikko
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio

Re: Kalastusvarustus kanoottiin

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 27 Loka 2011 16:24

Osui tällainen juttu kanootilla kalastamisesta silmiin:
http://www.paddling.net/guidelines/showArticle.html?589
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57


Paluu VarusteetPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron