Koskislalomia Lontoon olympialaisissa

Melontaan liittyviä uutisia ja linkkejä

Koskislalomia Lontoon olympialaisissa

ViestiKirjoittaja Martti P. » 01 Elo 2012 14:23

Parina päivänä on tullut katselluksi Lontoon kisojen koskislalomia. C1- ja C2-luokissa näkee taidokasta ja vauhdikasta menoa yksilapaisella. C1-finaali meni eilen, C2 on kaiketi huomenna.

Kiinnitti huomiota, kun selostaja selitti, että tässä lajissa meloja on kanootissa ikäänkuin sovelletussa ratamelonta-asennossa. Toisin sanoen toinen jalka koukussa, toinen suorana edessä! Ei kai sentään, vai voiko olla näin? Mistä näistä nykykotkotuksista tietää. Tai sitten selostajalla on väärää informaatiota.

Tässä kumminkin linkki Robsonin tuotteisiin, joissa kuva polvipehmusteita ja remmeistä:

http://www.wwc.co.uk/product_view.php?id=492

Martti
Martti P.
 
Viestit: 163
Liittynyt: 15 Huhti 2010 17:05

Re: Koskislalomia Lontoon olympialaisissa

ViestiKirjoittaja Tiina Kujansuu » 01 Elo 2012 15:33

Martti P. kirjoitti:Kiinnitti huomiota, kun selostaja selitti, että tässä lajissa meloja on kanootissa ikäänkuin sovelletussa ratamelonta-asennossa. Toisin sanoen toinen jalka koukussa, toinen suorana edessä! Ei kai sentään, vai voiko olla näin? Mistä näistä nykykotkotuksista tietää. Tai sitten selostajalla on väärää informaatiota.


Minäkin satuin katsomaan pari lähetystä mm. miesten kanadalaisfinaalin. Selostaja vaikutti ihan uunolta ja kiinnitin huomiota myös tuohon istuma-asento kuvaukseen. Selostaja ei ilmeisesti tunne lajia yhtään, koska se toisti koko ajan samoja yleistotuuksia, jotka sopisivat varmaan lajiin kuin lajiin. "Tämä on raskas laji." "Vaatii keskivartalon hyvää hallintaa." "Alkaa olla ihan hapoilla." "Sieltä hän sauvoo portin läpi." Mietin myös onko termi "voltata" käytössä tuossa lajissa. Minä yhdistän sen raveihin. Kaiken huippu oli "Hän taisi tahallaan kääntyä toisin päin virranylitykseen läpäistäkseen vastavirtaportin." Laskijana oli moninkertainen maailman mestari!

Tällaisen löysin jostain, eli käsittäkseni ihan tavallisesti polvillaan he siellä ovat.

In the Slalom whitewater Olympic Canoe/Kayak events another way to tell the difference between a canoe event and a kayak event is too look inside the boat if the paddler is not in it. Kayaks have seats in the bottom of them. Canoes have a place to kneel inside of the canoe.

http://www.telegraph.co.uk/sport/olympi ... venue.html
Yhteystiedot: Kilonpuisto 2 D 70, 02610 Espoo p.040 868 4017
Avatar
Tiina Kujansuu
 
Viestit: 412
Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Koskislalomia Lontoon olympialaisissa

ViestiKirjoittaja ripa » 01 Elo 2012 16:50

Joo polvillaan ovat, remmeillä kiinni ja vielä aukkopeitto varmistuksena.
Minä kiinnitin huomiota tuohon melan pituuteen. Menee "hiukan" yli silmien tason. Ei taida veri kiertää olkanivelestä tai sitten noille leikataan yläkäden verisuonet eri paikkaan. Hehän eivät otetta vaihda. En tiedä onko säännöissäkin kielletty. Luulisi, että eri radoilla olisi hyötyä tietyn puolen otteella.
Ripa, OCmeloja
Kuva
ripa
 
Viestit: 149
Liittynyt: 22 Helmi 2010 17:10
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Koskislalomia Lontoon olympialaisissa

ViestiKirjoittaja Tiina Kujansuu » 01 Elo 2012 17:12

ripa kirjoitti:Joo polvillaan ovat, remmeillä kiinni ja vielä aukkopeitto varmistuksena.
Minä kiinnitin huomiota tuohon melan pituuteen. Menee "hiukan" yli silmien tason. Ei taida veri kiertää olkanivelestä tai sitten noille leikataan yläkäden verisuonet eri paikkaan. Hehän eivät otetta vaihda. En tiedä onko säännöissäkin kielletty. Luulisi, että eri radoilla olisi hyötyä tietyn puolen otteella.


http://areena.yle.fi/tv/1596378
Melonta alkaa puolen tunnin kohdalta.

Katsoin moneen kertaan Martikan laskun. Yläkäsi käy monta kertaa pään yli selän puolella. En välttämättä haluaisi kokeilla tuota asentoa. Voisin kuvitella, että hän tekee erilaisen käännöksen portilta 18->19 siksi että on vasenkätinen.
Yhteystiedot: Kilonpuisto 2 D 70, 02610 Espoo p.040 868 4017
Avatar
Tiina Kujansuu
 
Viestit: 412
Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Koskislalomia Lontoon olympialaisissa

ViestiKirjoittaja Weltsu » 04 Elo 2012 10:07

Mikäli on muutoin fyysisesti kunnossa ja lahjakas, voi about kuuden vuoden aktiivisen/ammattimaisen harjoittelun jälkeen odottaa tuloksia maailman huipulla. Näin aikoinaan minulle opetettiin jollain kurssilla... olikohan se Englannin naisten maajoukkuevalmentaja John Handyside. Oli kylläkin koskisyöksyn spesialisti, mutta meloi myös C-1 paatteja. (Onkohan naisten kajakki melojien Australian neiti Fox Richard Foxin tytär? Oletan. Richard oli aikoinaan maailman nopein ja arvostetuin kajakkipujottelija. Yhtään jarrutusvetoa ei ollut vaan kaikki liikkeet veivät sulavasti kajakkia eteenpäin.)
C-1 slalom kanootti painaa siinä kymmenisen kiloa taikka alle. En muista mikä on säännöissä minimipaino. Meloja on puoli-istuvassa asennossa, peffa jonkinlaisessa penkissä ja jalat sen ali sivuilla remmeillä sidottuina. "Kanootti on osa vartaloa" ja sitä hallitaan melan lisäksi kallistamalla eri suuntiin. Melalla ei runnota väkisin, ellei ole pakko.
Virran voimaa käytetään hyväksi ja kanootti liukuu portilta portille. Tietenkin meloja laittaa paatilleen mahdollisimman paljon vauhtia. Mikäli pyörteet, horjahdus taikka jokin muu tekijä heittää melojan pois suunnitellulta reitiltä, niin silloin runtataan voimalla ja palataan mahdollisimman pian reitille. Melojan "laatikko" ja melan pituudet sekä lapakoko ovat aivan toista, mita normimelojat käyttävät. Otetta ei vaihdeta, koska siihen ei ole aikaa. Osaavat toki meloa molemmilta puolelta ja crossivedot ovat normaaleja vetoja, jos rata vaatii.
Rata ja lähes kaikki melanvedot opetellaan ulkoa kuten tanssin koreografia.
Koska rataa ei sen julkistamisen jälkeen (portit paikoillaan ) saa laskea kuin vasta kisoissa, kävelevät "melovat" kilpailijat nurmikoilla jopa silmät kiinni ja lunttilappu kädessä "tanssivat" radan läpi. Mikäli joku askel unohtuu, palataan edelliselle portille ja otetaan uusiksi.
Virta on niin nopea, että melojan ja kanootin on oltava oikeassa asennossa jo seuraaville porttisarjoille. Aikaa ei ole katsoa missä seuraavat portit ovat. Olet muutoin jo ohi.
Ratamestari ei laita portteja helpoimpiin paikkoihin, vaan aina virtojen ja pyörteiden rajamaille. Radan testimelojat voivat kierrellä pitkiäkin mutkia, mutta kaikki portit on oltava laskettavissa.
Näistä on kiva jutella vaikka syystapaamisen laavulla Suomenniemellä.
Joskus muinoin opiskelin ja harjoittelin koskipujottelua syöksyn lisäksi. Täältä löytyy joitain kikkoja kaikille, mutta kilpalajit ovat aika oma maailmansa.
Olisikohan täältä perua, etä käytän oikean olkapäävamman takia ja mutkittelun välttämiseksi ylipitkää melaa. Yläkäsi nousee reilusti pään yli, mutta on sitten vipuvarttakin kuten heinähangossa.
Weltsu Hossasta mokkulan päästä.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Koskislalomia Lontoon olympialaisissa

ViestiKirjoittaja Weltsu » 04 Elo 2012 10:24

Niin. Enemmän Yle kuluttaa aikaa kisastudiossa tuttujen höpötysten parissa, kuten yleisurheilun "asiantuntijan" haastatteluun, kuin melonnan jo käynnissä olevan kilpailun näyttämiseen.
Voi luoja, miten odotan ratamelonnassa naisten mitalia, kuten aikoinaan odotin Kolehmaisen Mikon kultaa. Sieltä se tuli puskista ja ällistytti yleismurheilukansan.
Vaikka ei tulisi kultaa, niin silti melojanaiset pesevät saavutuksissaan kaikki yleisurheilun, anteeksi, yleismurheilun toiveet ja saavutukset.
Oletteko nähneet kisastudiossa taikka kuulleet melojattariemme haastatteluja taikka muuta?
Seuraan niin vähän täällä "korvessa" olympialaisia, että on voinut mennä ohi korvien.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17


Paluu Uutiskirjeet & linkitPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron