Miten Päijänteeltä Tampereelle

Mies van Der Rochen sanoin: "Jumala on ykstyiskohdissa"
Pieniä asioita, jotka tekevät melomisesta elämyksen.

Miten Päijänteeltä Tampereelle

ViestiKirjoittaja ripa » 17 Huhti 2012 23:51

Kuka osaisi auttaa. Muutama Jenkki meloja otti yhteyttä ja kyseli reittiä. Lähtevät Imatralta ja tarkoitus mennä niin länteen kun ehtivät. Saimaa Päijänne välin osaan neuvoa, mutta siitä eteenpäin ei ole tietoja. Jollain tietoa mistä kannattasi mennä ??? Vaikuttivat kokeneilta retkeilijöiltä ja melojilta eikä kantamiset yms. tuntuneet ollenkaan mahdottomilta.
Sitten vielä jos onnistuu englanniksi, niin ei mun tarttisi 6-7 numeron kouluenglannilla kääntää :oops:
laita vaikka suoraan mulle posti, jos et kehtaa julkisesti kirjoittaa. ocmeloja at gmail.com
Ripa, OCmeloja
Kuva
ripa
 
Viestit: 149
Liittynyt: 22 Helmi 2010 17:10
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Miten Päijänteeltä Tampereelle

ViestiKirjoittaja Martti P. » 27 Huhti 2012 11:32

Onko reitti jo selvinnyt? Varmaan sieltä Padasjoelta kiivetään Vesijaolle ja edelleen lasketellaan Kukkialle ja Hauhon reitille. Bifurkaatiomelojat tuosta vedenjakajasta tietävät varmaan kaiken. Sitten onkin jo yhteys Kokemäenjokeen Valkeakosken ja Nokian kautta. Ja Kokemäenjoellahan soudetaan kirkkoveneillä, vaikka välillä kannetaankin.

Millä kalustolla ne meinaavat liikkua?

Martti
Martti P.
 
Viestit: 163
Liittynyt: 15 Huhti 2010 17:05

Re: Miten Päijänteeltä Tampereelle

ViestiKirjoittaja ripa » 27 Huhti 2012 13:31

Joo kotoa löytyi yksi melontaopaskirja, jossa reitti on.
Meinaavat vuokrata avokanootteja tai kajakkeja. Ilmeisesti riippuu millaista kalustoa saavat, yht. 6 henkilöä joista 4 3vko ja 2 1vko. Eli tietääkö joku noista vuokrauspaikoista. Welhon tiedän, muita ?
Tarjosin alustavasti heille omaa 18"Sundowneria ja tuli kutsu tulla melomaan Minnesotaan joku kerta. Heillä on pari Wenonah-kanoottia tallissa mm. Minnesota3.
Ripa, OCmeloja
Kuva
ripa
 
Viestit: 149
Liittynyt: 22 Helmi 2010 17:10
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Miten Päijänteeltä Tampereelle

ViestiKirjoittaja Weltsu » 30 Huhti 2012 11:10

Terveiset Suomussalmen Erä-Hossasta lumitöistä!
Näin ne kelit vaihtelevat keväisessä Suomessamme. Aurailin menneen talven metrisiä lumihankia ja sohjoa pari päivää. Metsähallituksen Karhunkainalon opastuskeskukselta täältä Hossasta voi tilata 5€:n hintaan yydistettuja Melontareittioppaita. Siinä on tietoa reiteistä ja leiripaikoista. 5 autiotupaa ja n. 50 tulipaikkaa taikka laavua.
Tampereen suunnalla toimii Travel Hiking Hit. Tyllilän perhe pyörittää melontapalveluja tarjoavaa yritystä. Heillä on kalustoa vuokralla ja isä Pekka tuntee varmaan hyvin vesistöt kyseisellä reitillä.
Weltsu
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Miten Päijänteeltä Tampereelle

ViestiKirjoittaja Martti P. » 02 Touko 2012 11:14

Tuo vedenjakaja rupesi kiinnostamaan. Padasjoellahan on taas 26-27.5 tapahtuma nimeltä Bifurkaatiomelonta. Siellä melotaan Padasjoelta Harmoistenlahden perukkaan, kärrätään sieltä 34 m mäkeä ylös Lummenteelle. Sieltä myötävirtaan Vehkäjärven kautta Vesijaolle, josta edelleen kohti Päijännettä. Alhaalla Padasjoen tuntumassa tullaan Mainiemen avokanoottitapahtumasta tutuille vesille.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 03&lang=fi

Vesijako on bifurkaatiojärvi, eli siitä lähtee vesiä kahteen suuntaan. Päijänteen suuntaan menee enemmän vettä, pudotuskorkeus on 30 m. Siitä 20 m sijoittuu Arrakosken kohdalle.
Vähäisempi, kartalla vaivoin nähtävä yhteys on etelään Hauhon vesistön suuntaan. Siellä päästään lopulta Nerosjärvelle, Kuohijärvelle, Kukkialle, Iso-Roineelle jne.

Jenkkimme joutuvat valitsemaan, nousevatko Päijänteeltä Bifurkaatiomelonnan suuntaan vai päinvastoin. Edellisessä tapauksessa riittää kertakärräys Lummenteelle ja siitä sitten myötävirtaan, mutta matka kestää päivää kauemmin. Jälkimmäisessä on mentävä vastavirtaan mm. Arrakosken ohi. Vastavirta voi olla tiukkaa, kun muistamme tuon taannoisen tapaamisen sillanalituksia.

Martti
Martti P.
 
Viestit: 163
Liittynyt: 15 Huhti 2010 17:05


Paluu VinkkejäPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron