Simojoki on vaihteleva ja joskus haastavakin

Mies van Der Rochen sanoin: "Jumala on ykstyiskohdissa"
Pieniä asioita, jotka tekevät melomisesta elämyksen.

Simojoki on vaihteleva ja joskus haastavakin

ViestiKirjoittaja Weltsu » 18 Marras 2012 22:39

Simojoen karttoja löytyy: http://www.infokartta.fi/simojoki/
Vedenkorkeus tekee varsinkin viimeisestä kolmestakymmenestä kilometristä aika haastavan ja vauhdikkaan, jos sille päälle sattuu. Reitillä on mm. Kuolemankoski ja lähes kilometrin pituinen Hamarinkoski muiden hienojen koskien lisäksi.
Reitillä on sopivasti taukopaikkoja, mutta molemmilla rannoilla kulkee maantie ja luonnon rauhaa ei ole kuin yläjuoksulla.
Simojoki on käymisen ja kokemisen arvoinen melontajoki, kun on hieman melontataitoa. Varsinkaan loppuosaa en suosittele aloittelijalle kevään ja alkukesän vesillä. Vaikka mistäpä sitä nykykesinä enään tietää vaikka olisi heinäkuulla tulva...
Netistä löytyy ympäristökeskuksen sivuilta vesitilanteet. Saattaapi löytyä myös Simon kunnan sivuilta.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Simojoki on vaihteleva ja joskus haastavakin

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 20 Joulu 2012 22:11

Laskin joen viimeisen pätkän alaniemestä merelle( n.30km ) toissakesänä juhannuksena. Tarkoituksena oli tehdä itselleni testi että onko minusta vaativampiin paikkoihin. katsoin kartasta että suurimmat kosket on luokkaa kolme ja valmistautuminen oli siinä. Varustauduin kyllä kypärällä, pelastuspuvulla ja täydellä ilmapussivarustuksella. Huomasin että joki on juhannustulvassa vasta lähdettyäni liikkeelle. Ensimmäisen kovan kosken alla jonka loppukuohuissa olin tosissani joutunut kääntämään kanootin suoraan tuli mieleen että toivottavasti tämä oli korkea-aaltoisin koski ja harmittelin kun en tietänyt tuleeko muita samanlaisia vai isompia vastaan. Ei tullut isompia mutta yhtä haastava ja hauskaa oli. Tunsi elävänsä. Huomasin että kanoottivalintani(legend15) sopii noihin olosuhteisiin hyvin ja selviäminen on vain miehestä kiinni. Ilman ilmapusseja olisi kyllä leikitty sukellusvenettä. Olisi varmaan hauska paikka myös vähemmällä vedellä mutta en ole vielä ehtinyt. Ehkä ensikesänä kun on tässä lähellä. Testin lopputulos on että luokka 3 on rajani ja suurempiin en tunge itseäni ja reittikartoitus voisi olla etukäteen viisasta. T: Mikko
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio

Re: Simojoki on vaihteleva ja joskus haastavakin

ViestiKirjoittaja Weltsu » 22 Joulu 2012 17:26

Korkealla vedellä on todella mietittävä, millä varustuksella koskiin menee. Jos mahdollista, yksin ei välttämättä kannata mennä.
Simojoellakin tulee pitkiä uinteja, jos käy huono säkä. Siellä loppuosan Hamarinkoskessa on suuret aallot kosken lopussa, kun vuolas virta törmää suvannon hitaampaan. Sama pätee kyllä muihinkin nopeisiin koskiin.
Ei siinä Hamarissa aivan turhaan ole tukkilaiskisoja järjestetty. Reitti on suora ja nopea. Heikollakin virtauksella gepsin mukaan mentiin yli 11 km/h.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Simojoki on vaihteleva ja joskus haastavakin

ViestiKirjoittaja M.Mantere » 24 Joulu 2012 00:14

Weltsu kirjoitti: Jos mahdollista, yksin ei välttämättä kannata mennä.

Varmasti aivan oikea yleisohje muttei sovi minun luonteelleni. Kuitenkin yksin melonnassa mielestäni täytyy aina varustautua hyvin ja asennoitua siten ettei apuja tule. Reissu täytyy joskus keskeyttää vaikka olisi ajanut enemmän kuin kerkeää melomaan, pitää olla nöyrä. Harjoitella ja puskea omia rajojaan pikkuhiljaa eteenpäin. Varmasti kehittyisi nopeammin jollakin kurssilla mutta haluan keksiä pyörän uudelleen. T: Solo Mikko
M.Mantere
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Maalis 2010 20:24
Paikkakunta: Tornio

Re: Simojoki on vaihteleva ja joskus haastavakin

ViestiKirjoittaja Weltsu » 24 Joulu 2012 11:16

Oikein!
Oikealla asenteella ja turhia riskejä ottamatta selviää hyvin. Melon myös yksin suurimman osan. Voi rentoutua ja mennä miten menohaluja on. Vaativimmille retkille luo turvallisuutta, kun on mahdollisuus varmistaa hankalimmat paikat.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17


Paluu VinkkejäPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron