Majavamelonta 2008

Pääosin vanhalta Yahoogroups-palstalta tallennettuja helmiä.

Majavamelonta 2008

ViestiKirjoittaja Janne Janhunen » 25 Maalis 2010 12:50

Nyt on se Majavamelonta takanapäin. Olipa ideaalit olosuhteet. Tuulta vain ihan hiukan, ja koska reitti siksakkaa, sekä sivumyötäistä että sivuvastaista. Ja vettä enemmän kuin yleensä, niin että kivetkään eivät pahemmin kolisseet. Niinpä Esa-vävyn kanssa mentiin parhaiden aikojemme vauhtia.

Ei se taaskaan riittänyt paikallisille hirmuille, jotka Winkkarilla ja muovimeloilla hakkasivat vajaalla 8 minuutilla tuolla 23,4 km:n matkalla. Ihan parhaat eivät enää muutamaan vuoteen ole olleet mukana, nämä olivat niitä entisiä kakkosparhaita. Sentään käytiin rankka kisa toisen winkkariporukan kanssa, joka meloi kajakkimeloilla. Olivat jo vähän karussa, mutta viimeisellä tunnilla sippasivat, ja me mentiin.

Ihmeteltiin yhdessä winkkarimiesten kanssa, miten heidän paattinsa nosti kovan aallon, kun taas Typhoonista jäi vain ohut viiru.

Osallistujia oli 60, joista 25 avokanooteissa. Inkkarikuntia siis oli 12 kaksikkoa ja yksi soolo. Mallisto oli paljolti paikallista Ekin muovia ja suosituin mela kajakkimela. Yleiskuva oli kuin 30 vuoden takaa. Kajakkipuolella näkyi kuntokalustoakin.

Kun paras inkkari meni jotain 16 minuuttia alle 3 tunnin, niin kolmen seuraavan jälkeen menikin melkein tunti, ennen kuin seuraavia alkoi tulla maaliin. Yllättävän hyvin selvisi kolmen saksalaisen (t. sveitsiläisen) porukka, jossa isä ja kaksi poikaa kauhoi kajakkimeloin 16-jalkaista jostain lainattua kanootin tapaista. Keskipenkillä vielä istui pojista tuhdimpi, ja meidän arvio oli, että eivät koskaan tule perille. Vaan pystyssä pysyivät koskissakin, vaikka kuulemma syvässä kulki kanootti. Vielä viisi tuntia lähdöstä näkyi järvellä lähestyviä kanootteja. Matkan suoritti myös kaksi koiraa.

Tuommoisessa yhteydessä Avokanoottiyhdistyksen mukanaolo olisi kuin tuulahdus vieraalta planeetalta. Mehän Esan kanssa olemme tähän asti olleet ainoat Amerikan kummajaiset. Paitsi kerran Louhisolan Pena ja Simo-Pekka Reponen Explorerilla. Ja pari kertaa olin Penan kollegan kanssa niinikään Explorerilla. Ynnä muutaman kerran soolona Malecitella. Kaksi kertaa on jäänyt väliin. Tämä oli tapahtuman 23 kerta, kahden vuoden päästä on juhlavuosi. Viimeistään silloin olisi yhdistyksen paikallaan olla mukana.

Martti
Kuva
Avatar
Janne Janhunen
 
Viestit: 320
Liittynyt: 15 Helmi 2010 09:43
Paikkakunta: Espoo

Paluu Vanhoja juttujaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron