Kemijoki (Kairijoki)

Kemijoki (Kairijoki)

ViestiKirjoittaja AnttiH » 10 Kesä 2010 17:14

Näyttää olevan parikin porukkaa menossa ylös Kemijoelle, niin laitanpa senkin tänne listalle.

Esille onkin tullut Savukosken kunnan erinomaiset melontainformaatio reiteistä http://matkailu.savukoski.fi/kartat/melontakartat. En tässä puutu kovinkaan paljon itse jokiin, vaan joitain melontaretkeen yhdistettäviä aktiviteetteja. Lyhyesti jotain joista.

Kemijoken reittikartoissa mainitut isot kivet ja matalat riippuvat tietenkin veden korkeudesta, mutta ne paikat on kuitenkin helppo meloa vedenkorkeudesta riippumatta. Kairijoella on enemmänkin pohjapatoja, jotka voivat matalan veden aikaan aiheuttaa ongelmia. Mahdollisesti joutuu poistumaan kanootista kuormasta riippuen. Itsellä ei sellaista tarvetta ole ollut. Yleensä kaikkea tavaraa ei ole tarvinnut kuljettaa mukana, teltta Saunavaaran tulipaikalla ja melonta/kalastusreissuja olen tehnyt päivätarvikkeet mukana.

Paikkoja ja muuta mitä tässä mieleen tulee.

Kemihaarasta alapäin lähdettäessä erämaisin ja rauhallisin osuus on Kuttusojalle saakka. Sen jälkeen jokivarressa on enemmän tai vähemmän asuntovaunuja ja –autoja. Kuttuojalta ylöspäin ei enää autolla pääse kuin kiertämällä Kemihaarasta, jos sieltäkään. Kuttusojan silta siirtyi 20 metriä kevättulvien mukana alaspäin ojan vartta eikä sitä enää rakennettu uudestaan. Hyvä näin. Ylimpänä on Könkäänkonelo tulipaikka. Sopiva leiripaikka, jos matkaan lähtö on Kemihaarasta alkanut iltapäivällä. Vieressä laaja soidensuojelualue. Ja kun sinne ei autolla pääse, niin hillat saavat olla melko rauhassa. Sieltä voi heinäkuun loppupuolella käydä kauhasemassa itselle hilloja vaikka lätyn päälle. Nyt siellä kävijät voivat laitaa tänne näkemyksen hillankukinnasta.

Villipohjolan vuokrakämppä ’Lattunan loma’ sopivasti jokivarressa, reilu 30 km Kemihaarasta. Sauna.

Muita menovinkkejä tuolle suunnalle: (kun sinne suunnalle sattuu)
Tulppio,
- Hugo Richard Sundbergin amerikanveturi. Sundberg tilasi Nuorttin savotalle 2 telarattaista veturia Phoenix Manufacturing Companyltä tarvitavine lisälaitteineen 1912.
- Poronkäristystä, Tulppion Tisko, varottava menemästä juhannuksena
- Kemijoen ja Tulomajoen vetotaival Sotataival on minullekin uusi ja ko kirjoituksesta seuranneesta reaktioista monelle muulekin, kiitos Eerikki. Täytyy käydä itsekin melomassa tuo (ainakin lähteelle saakka).

Kemihaara
- Korvatunturi

Pelkosenniemi
-Andy McCoyn patsas, katseltavaa ei ole pelkästään patsas vaan myös turistit, kuinka he arvokkaasti lähestyvät patsasta oudoksuva/utelias/uskaltaisiko nauraa ym ilme kasvoillaan

Jokunen kuva
http://picasaweb.google.fi/anttihkk/Kemijoki#
AnttiH
 
Viestit: 4
Liittynyt: 09 Helmi 2010 12:52

Re: Kemijoki (Kairijoki)

ViestiKirjoittaja Janne Pyykkö » 11 Kesä 2010 11:18

Kiitos infosta. Tosiaan erinomaiset melontakartat Savukosken sivuilla. Tulostin niistä itselleni "Kemijoki-manuaalin". Tulee käyttöön ensi viikolla!
Yhteystiedot: Janne Pyykkö, Aallonhuippu 6 B 18, 02320 Espoo, 040-5333649, blogi http://avisuora.wordpress.com
Avatar
Janne Pyykkö
 
Viestit: 336
Liittynyt: 05 Maalis 2010 19:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Kemijoki (Kairijoki)

ViestiKirjoittaja Weltsu » 12 Kesä 2010 22:33

Luiron säikeessä hehkutin Kemijoen latvoille menoani... Nyt kävi vanhanaikainen. Viikko on kanniskeltu banaanilaatikoita, eli muutettu tilapäisasuntoon keskelle Kuopiota.(Toivottavasti tilapäinen) Kanootit haeskelevat kiivaasti säilytyspaikkaa. Muutama kämppä on kiikarissa. Yritämme hoidella asuntopuolen ensin kunnolla. Sen takia joudumme tyytymään muutaman päivän hermolepoon jossain lähempänä. Ehkä Kolovedellä.
Hyviä eväitä tulevalle Kemijoen reissulle näillä sivuilla. Kiitos informaatiosta.
Weltsu&Jaana Kuopiosta.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Kemijoki (Kairijoki)

ViestiKirjoittaja Janne Pyykkö » 15 Kesä 2010 01:22

Laitan tähän Kemijoki-suunnitelmani. Katsotaan pystynkö tekemään tämän mukaan. Melontakalustonihan on kumikanootti, joka kulkee bussissa ja junassa ja taksissa.

Torstai 17.6.2010 Kemijärveltä bussilla Kotalankylään, josta Kuolajoki 24 km Saijaan. Sieltä samana päivänä taksilla Naruskajoen latvoille, josta 58 km joki alas ja loppu Tenniönjokea Saijan ohi Savukoskelle (olisko 70 km?). Tässä vaiheessa 150 km ja luulisin, että olen Savukoskella myöhään lauantaina 19.6. tai varhain sunnuntaina 20.6.2010.

Savukoskelta taksilla Lokan tekoaltaalle, josta Luiro 145 km alas Pelkosenniemelle, jossa olen varhain keskiviikkona 23.6.2010. Sieltä bussilla Savukoskelle ja postitaksilla Kemihaaraan, josta Kemijoki alas Kemijärvelle 220 km (+mahdollisuus pysähtyä Martissa ja ottaa taksi Värriöjoen latvoille, josta 40 km lisää). Kemijärvellä varhain sunnuntaina 27.6.2010, josta bussilla + junalla Helsinkiin.

Eniten kiinnostaa Naruskajoen melottavuus, onko järkeä yrittää tällaisella kiireaikataululla, koska Naruska on kuitenkin vaativampi kuin muut? (Sen voisin toki ohittaa ja vaihtaa vaikka Maltiojokeen, jolloin siinäkin tapauksessa tulee 500 km täyteen 10 päivään.)

Hullun hommaa ehkä (?), mutta aina voi keskeyttää, jos kunto tai kalusto tai pää ei kestä. Alla mainittuun blogiin ilmestynee väliaikatietoja.

-Janne
Yhteystiedot: Janne Pyykkö, Aallonhuippu 6 B 18, 02320 Espoo, 040-5333649, blogi http://avisuora.wordpress.com
Avatar
Janne Pyykkö
 
Viestit: 336
Liittynyt: 05 Maalis 2010 19:25
Paikkakunta: Espoo


Paluu Melottuja jokiaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron