Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimintaan

Puhutaan yhdistyksestä.

Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimintaan

ViestiKirjoittaja Tiina Kujansuu » 14 Syys 2011 09:22

Syyskokous lähestyy. Kaikki jäsenemme eivät tietenkään pääse paikalle, mutta olisi kuitenkin mukava kuulla myös poissaolevien ajatuksia. Nyt on oiva tilaisuus itse kunkin kertoa mitä odottaa yhdistykseltä ja millaisia ideoita itsellä on. Kerro se täällä, jos et tule mukaan syystapaamiseen. Vaikka tulisitkin, niin kerro silti. Ajatukset ja ideat jalostuvat kun niitä mietitään yhdessä.
Yhteystiedot: Kilonpuisto 2 D 70, 02610 Espoo p.040 868 4017
Avatar
Tiina Kujansuu
 
Viestit: 412
Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 14 Syys 2011 14:06

Tiina Kujansuu kirjoitti:Syyskokous lähestyy. Kaikki jäsenemme eivät tietenkään pääse paikalle, mutta olisi kuitenkin mukava kuulla myös poissaolevien ajatuksia. Nyt on oiva tilaisuus itse kunkin kertoa mitä odottaa yhdistykseltä ja millaisia ideoita itsellä on. Kerro se täällä, jos et tule mukaan syystapaamiseen. Vaikka tulisitkin, niin kerro silti. Ajatukset ja ideat jalostuvat kun niitä mietitään yhdessä.


Niin, ja Syyskokous valitsee tulevan kauden (2012) hallituksen.

Joo, paikallaolijoiden ei tarvitse pelätä nakituksia, jos ei halua.
Toisaalta tuleva vuosi vaikuttaa aika rutiinilta. Erämelontakisojen jjärjestäminen oli iso ponnistus, jolla saavutettiin, mitä haluttiin: meidät tunnetaan melojien ja retkelijöiden keskuudesssa ihan toisella tapaa kuin ennen.

Yhdistyksen rekisterit on kunnossa, talous on kunnossa, jäsenmäärä lievässä kasvussa, kirjanpito hoituu ja ensi kaudelle on tarjolla jo nyt kyntensä näyttänyt supersihteeri Tiina.

Hallituksesta joku jäsen ja puheenjohtaja vaihtuu. Uudeksi puheenjohtajaksi toivotaan joko a) naista tai b) henkilöä, joka mieluiten asuisi ei-ruuhka-Suomessa. Olemme valtakunnallinen järjestö ja sen pitää näkyä myös hallituksessa.

Normaalivuonna hallitus on kokoontunut 4-5 kertaa. Nykyään asiat käsitellään aika pitkälle netin kautta. Vain jokunen nokikkai-kokous pidetään ja silloin siunataan virallisesti muuten päätetyt asiat.

Yleensä ne, joita hallitukseen kaivataan eivät mielellään puuhaan lupaudu.
Aina silloin tällöin kannattaa avartaa maailmankuvaansa ja osallistua talkoopuuhaan yleiseksi hyväksi.
Hämmästyy, kun huomaa saavansa aikaan asioita, joista muu porukka on kiitollinen. Avokanoottiyhdistyksessä puuhamiehiä yleensä kiitellään.

Sinulla on annettavaa yhdistyksellemme, älä pihtaa, vaan anna.

P.s. nykyinen, erovuoroinen hallitus:

Jaakko Mäkikylä pj
Stefan Blomqvist, Eppu, vpj
Tiina Kujansuu, sihteeri
Timo Ripatti, jäsen
Veli-Matti lehtonen, Weltsu, jäsen
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja tuomas.tuomi » 03 Maalis 2012 11:57

.
Viimeksi muokannut tuomas.tuomi päivämäärä 13 Syys 2013 23:29, muokattu yhteensä 1 kerran
tuomas.tuomi
 
Viestit: 71
Liittynyt: 22 Maalis 2010 23:04
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja tuomas.tuomi » 03 Maalis 2012 12:09

.
Viimeksi muokannut tuomas.tuomi päivämäärä 13 Syys 2013 23:30, muokattu yhteensä 1 kerran
tuomas.tuomi
 
Viestit: 71
Liittynyt: 22 Maalis 2010 23:04
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja tuomas.tuomi » 03 Maalis 2012 12:27

.
Viimeksi muokannut tuomas.tuomi päivämäärä 13 Syys 2013 23:31, muokattu yhteensä 1 kerran
tuomas.tuomi
 
Viestit: 71
Liittynyt: 22 Maalis 2010 23:04
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja Tiina Kujansuu » 03 Maalis 2012 18:25

tuomas.tuomi kirjoitti:..ukkoutuva harrastus?


Minusta tuo kissa kannattaa nostaa pöydälle. Ei mulla mitään ukkoja vastaan ole. Ukkojen kanssa on hauskaa retkeillä, kun niillä on aina loputon määrä tarinoita kerrottavaksi, mutta on tämä silti vähän outoa. Miksi kajakisteissa on niin paljon enemmän naisia ja nuoria mukana?

Minun mielestäni suurin syy tähän on se, että kajakkia melotaan yleensä yksin ja avokanoottia kaksin. Naiset ja lapset istutetaan keulaan. Pariskunnat ja perheet retkeilevät keskenään. Naiset ja lapset ovat kyytiläisiä eivät itse tekijöitä. Ymmärsin tämän itsekin vasta viime kesänä kun meloin tyttären kanssa kahdestaan molemmat omissa kanooteissa. On ihan eri asia olla mukana, kuin tehdä itse ja kokea onnistuminen.

Kajakisti tarvitsee rinnalleen toisen kajakin, koska yksin liikkumista ei koeta turvalliseksi. Mutta kajakisti oppii melomaan itse, eikä vastuu oman paatin liikuttamisesta ole kellään muulla. Ei tarvitse olla kokenut tai erityisen taitava. Sopivaa melontaseuraa löytyy helposti. Kajakkimelonta on jotenkin sosiaalisempaa. On paljon vaikeampaa löytää seuraa avokanoottimelontaan. Tulee helposti lähdettyä kaksikkoon, kun ei uskalla lähteä yksin. Pitää olla voimakas, taitava, rohkea, kokenut, rajaton itseluottamus tai muuten vaan hullu, että kehtaa lähteä kokeneempien mukaan ja olla aina se porukan heikoin lenkki.

Miten kynnystä osallistua voisi alentaa? Voisiko avokanoottimelonta _perus_kurssin järjestää niin, että jokainen meloo myös yksin? Nahani tyypisellä kanootilla se ainakin onnistuisi. Kurssi vain "naisille"? Joku tasa-arvo friikki varmaan saa tästä herneen nenään? :lol:
Yhteystiedot: Kilonpuisto 2 D 70, 02610 Espoo p.040 868 4017
Avatar
Tiina Kujansuu
 
Viestit: 412
Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja pmaksima » 04 Maalis 2012 11:51

Tämä keskustelupalsta on mielestäni on sopiva paikka vaihtaa tietoa eri puolilla Suomea sijaitsevista melontakohteista. Toivon, että tähän keskusteluun ottaisivat osaa mahdollisimman monet keskustelufoorumin jäsenet.

Itselläni on kokemusta lähinnä Pohjois-Karjalan jokireiteistä ja Pohjois-Savon osalta Rautavaaran alueen joki- ja järvireiteista sekä näiden lisäksi jonkin verran olen liikkunut Kallavedellä, Pielisellä, Petkeljärvellä ja Kolovedellä.

Kerron mielelläni tietoja näistä alueista sekä myös alueilla olevista majoitus- ja melontapalveluja tarjoavista yrittäjistä. Erityisen hyvin tunnen Jänisjoen latvajokineen Pohjois-Karjalassa.

Petri
pmaksima
 
Viestit: 52
Liittynyt: 11 Kesä 2010 11:06

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja Weltsu » 04 Maalis 2012 18:00

Laitampa lusikan myös soppaan.
Osaksi syy "lapsettomuuteen" yhdistyksessämme on kaluston koko. Harva perhe ostaa lapselleen, siis todella harva, sopivankokoista avokanoottia. Melonta on ikävä kyllä paljolti välineurheilua. Raaskisivat edes ostaa taikka tehdä tarpeeksi pienen ja kevyen melan, jotta lapsen voimavarat huomioiden melonta iskän taikka äidin kanssa samassa kanootissa on tarpeeksi kevyttä.
Samoin, tämä on välinekysymys naismelojien kanssa. Raskaat kanootit ovat "sisäsuomessa" hyvin yleisiä. Tällaiset ovat vaikeita liikutella maissa ja hankalat saada vaikka auton katolle. Kajakkia on helpompi siirrellä ja se on useimmiten sirompi.
Naiset ovat kursseilla kiitollisia koulutettavia. He malttavat kuunnella, kokeilevat ohjeiden mukaan. Miehillä tahtoo olla liian kiire ja voimalla reuhdotaan edes taas.
Avokanoottikulttuuri on meillä vielä aika kehittymätöntä. Paljon on yhdistyksellämme työsarkaa. Se ei lopu koskaan! Onneksi, sillä tämä touhumme on kivaa ja haastavaa.
Meillä Petrin kanssa on joitain keveitä ja hyviä kanootteja. Olemme alustavasti suunnitelleet järjestävämme Kuopion alueella joitain avokanoottimelontaan tutumisiltoja. Tällöin voivat ihmiset kokeilla, miten erilaiset kanootit käyttäytyvät. Ehkä into ja mielenkiinto hankkia hieman laadukkaampi väline tämän johdosta syttyy osallistujille.
Kun pääsemme uudella hallituksella käyntiin, on "avokanoottikurssi naisille", "Isä-lapsi melonta" (Äiti ja lapsi...) jne. toiminnat varmaan hyviä ja mahdollisia. Tähän tarvitsemme hyviä ja keveitä välineitä jolloin kurssilaiset/kokeilijat pääsevät nauttimaan onnistumisen elämyksiä.
Pidin viimekesänä Oulujärven melojille Vaalassa ohjaajakurssin. Jokimelontaa opettelimme Kutujoella Saarikoski-Petäjäkoski pätkällä muovisilla Mad Riverin Freedomeilla ja Explorereilla. Lähes 2 kilometriä yhtämittaista nivaa ja pikku koskea.
Laskimme useampia kertoja paikkoja välillä kanooteissa vaihdellen. Tuli ilta vastaan kun porukka ei meinannut malttaa lopettaa. Kosket olivat helppoja ja heikkovoimaisia näin kesällä. Kenenkään ei tarvinnut hirveästi pelätä veden voimaa. Mukana oli paljon "vesipelkoisia" naisia, jotka hihkuivat onnesta, kun voittivat itsensä ja saivat tuntumaa avokanootin hallintaan.
Tämä on hieno harrastus ja kuten jo aiemmin mainitsin: Työ ei varmasti lopu. Meillä tulee jälleen hieno melonavuosi.
Weltsu
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 04 Maalis 2012 18:05

Minut valittiin Melonta- ja Soutuliiton Retki-, harraste, seuratoiminta- ja tapahtumavaliokuntaan. Tämä on ei-kilpaurheilun kanava liittoon. Meillä on järjestäytymiskokous 18.3. Tampereella.

Sen lisäksi, että aion ehdottaa jaostolle jotain järkeenkäypää nimeä, niin jos teillä on terveisiä vietäväksi jaostoon, niin antakaa kuulua. Parempi kertoa, mitä aiotte tehdä kuin että mitä jaosto tai liitto voi tehdä. :)

Liitossa on kolme palkattua työntekijää + hyppysellinen kilpavalmentajia, sieltä ei paljoa kannata odottaa. Mutta maksamaamme jäsenmaksua vastaan voimme keksiä toimintaa liiton/valiokunnan nimissä.

Ja toinen: onko joku menossa Avokanoottiyhdistyksen nimissä Tampereelle liiton kevätkokoukseen? Jos ei, niin minä voin mennä, kun jo siellä olen. Sitä varten tarvitsen valtakirjan.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Ideat, toiveet ja haaveet Avokanoottiyhdistyksen toimint

ViestiKirjoittaja tuomas.tuomi » 05 Maalis 2012 01:21

.
Viimeksi muokannut tuomas.tuomi päivämäärä 13 Syys 2013 23:32, muokattu yhteensä 1 kerran
tuomas.tuomi
 
Viestit: 71
Liittynyt: 22 Maalis 2010 23:04
Paikkakunta: Helsinki

Seuraava

Paluu Avokanoottiyhdistyskeskustelua.Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron