Oravareitti

Tulevia ja menneitä melottuja retkiä.

Oravareitti

ViestiKirjoittaja Tiina Kujansuu » 05 Elo 2010 12:33

Meloin Oravareitin heinäkuun alussa.

Oravareitti lähtee Juva Campingiltä ja päätyy Sulkavalle. Virallisesti 57 km, mutta itselleni matkaa kertyi hieman enemmän omien tutkimusmatkojeni vuoksi. Matkalla on pieniä järviä ja jokia. Maisema on hyvin vaihtelevaa ja katselemista riittää, joten aikaa kannattaa varata riittävästi. Reitti sopii mainiosti kaiken tasoisille melojille. Pikku kosket (sahit) ovat kivisiä, mutta niihin on raivattu keskelle helppo lasku-uoma, joten mitään koskenlaskutaitoja ei varsinaisesti tarvita. Tämä oli minun ensimmäinen pidempi retki yksinäni, joten valitsin reitin varman päälle.

Reitti on erittäin hyvin merkitty, joten kummoisia suunnistustaitoja ei tarvita ja matkan editymisen näkee km kylteistä. Lähellä kulkee teitä, joten keskeyttäminen on mahdollista melkein missä kohtaa tahansa. Juva Campingiltä voi tilata kanootin ja varusteiden kuljetuksen. Maksoi 60 € Sulkava-Juva.

Pikku kanootille vettä riitti, mutta kaksikot jäivät jo pohjasta kiinni parissa kohtaa. Vesien puolesta parempi olisi mennä jo touko, kesäkuussa, mutta heinäkuussa kukkivat lumpeet. Parhaimpaan loma-aikaankaan reitillä ei tunnu olevan tungosta. Näin vain kolme muuta kanoottia ja kolme kajakkia lähtivät matkaan palatessani takaisin Juvalle. Kantopaikkoja on vain yksi ja sekin lyhyt. Yksi pato ohitetaan vetämällä kanootti lastattuna raiteita pitkin. Todella näppärä rakennelma.

(Markolle tiedoksi, että seura olisi kelvannut, mutta sain viestisi vasta elokuussa.)

Matkin Pyykköä ja tein kollaasin. Toisin kuin Janne minä korvasin kuvien laadun niiden määrällä. ;)

Kuva
Yhteystiedot: Kilonpuisto 2 D 70, 02610 Espoo p.040 868 4017
Avatar
Tiina Kujansuu
 
Viestit: 412
Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Oravareitti

ViestiKirjoittaja Janza » 07 Elo 2010 20:22

Asuinpaikastani (Imatra) on Oravareitille mukavan lyhyt matka ja siitä johtuen käyn siellä useita kertoja kesässä. Hieno reitti toukokuun tulvassa, heinäkuun kuivuudessa ja kaikessa siltä väliltä.
Tänä kesänä ehdin meloan sen läpi kolmesti ennen veden loppumista.

Yleensä jätän pois alussa olevan Jukajärven, koska se on mielestäni aika tylsä meloa ja aloitan suoraan joelta Toiviosta. Melon reitin loppuun asti koska mielestäni parhaimmat kosket ovat loppuosudella. Oravareitillä on tosiaan kyläteistä johtuen monia mahdollisia aloitus- ja lopetuspaikkoja. Helppo valita sopiva melontapätkä esim. viikonlopuksi.

Käytän autonsiirtoon Oravanpesiä http://www.oravanpesat.fi/fi.
Pasi ja Kirsi ovat oikein mukavia ja hoitavat asiat täsmällisesti ja sovitusti. Oravanpesien tukikohta on reitin puolivälissä joten siellä voi vaikka yöpyäkkin mökissä.

Jos joku tarvitsee Oravareitille melontaseuraa, niin miut on sinne helppo houkutella mukaan ;-)

Kuvagalleriassani on usealta Oravareitinretkeltä kuvia.
http://janza.1g.fi/kuvat/MELONTARETKI%C4/

Oravareitin kartta. Uusi karttakin on tulossa, en tiedä vaan milloin.
oravareitti.jpg (1.9 MB)
Janza
 
Viestit: 10
Liittynyt: 05 Touko 2010 16:52

Re: Oravareitti

ViestiKirjoittaja Tiina Kujansuu » 10 Elo 2010 21:21

Munkin mielestä Jukajärvi oli tylsä, niin kuin oikeastaan kaikki järvet ;) Mutta reitti on reitti ja musta se piti meloa ainakin kerran kokonaan.

Hyvä kun mainitsit Oravanpesät. Poikkesin siellä hakemassa kylmää juomista ja samalla sain täydennettyä vesikannun. Saattaisi sopia jonkun sateisen kesän jälkeen syystapaamiskohteeksi. Vaihtelevaa melontavesistöä ympärillä ja ruokailu kuulemma järjestyy myös.
Yhteystiedot: Kilonpuisto 2 D 70, 02610 Espoo p.040 868 4017
Avatar
Tiina Kujansuu
 
Viestit: 412
Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Oravareitti

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 10 Elo 2010 22:04

Järvien ylittäminen

jos vaan mahdollista, järvi kannattaa meloa ihan rannan tuntumassa, missä on katseltavaa ja jossa näkee etenemisen liikkeen.
On kuin meloisi jokea, jossa on vain yksi ranta.

Ja

Kuten aina kanootilla - ei voi ajatella, että pitää mennä tuonne tai olla vastarannalla tunnin, päivän tai vartin kuluttua.
Pitä vaan meloa ja keskittyä hyvään vetoon. Perille tulee kun tulee.
http://tinyurl.com/lappajarvi
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Oravareitti

ViestiKirjoittaja Milko » 11 Elo 2010 11:40

Kiitos mainiosta reittivinkistä. Karttaa ja kuvia on tutkittu huolella. Vaikuttaa oivalliselta perhekohteelta. Laavut ja muu infra näyttää olevan hienoja. Ensi kesänä sitten!

Milko
Milko
 
Viestit: 83
Liittynyt: 15 Helmi 2010 17:47


Paluu RetketPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron