Retkisuunnitelmia kaudelle 2012

Tulevia ja menneitä melottuja retkiä.

Retkisuunnitelmia kaudelle 2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 02 Marras 2011 22:17

Näin on avattu tämäkin.
Laitteletteko omia retkiehdotuksia, taikka jo tuttuja juttuja tänne. Meillä on paljon hyviä omatoimiretkiä. Päivän taikka pidempiä meloskeluja. Retkiä tehneiden yhteystiedot olisi hyvä löytää jostain. Laita jokin vinkki! Taikka linkki.
Seuraava retkue voi siten kysellä tietoja.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Retkisuunnitelmia kaudelle 2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 02 Marras 2011 22:26

Nyt olen kolunnut Helvetin kolun. Kolme järveä Kansallispuistossa ja viikonlopun retkenä onnistunee. Järvien välissä hieman autokyytiä, sillä extremeä ei ehdi tehdä.
Tästä sitten tarkempaa tietoa rakettien/vuodenvaihteen jälkeen, jos kiinnostusta löytyy.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Retkisuunnitelmia kaudelle 2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 03 Marras 2011 23:16

Helvetinjärven helatorstain tukikohta hieman muuttuu.
Haukkajoen kämppä voitaneen unohtaa, koska on ehkä myyty Metsähallituksen rahapulan takia. Siitä lähellä olevalta Haukanhiekalta leiristä tehdään päiväretkiä; Koveron kierto, Haukkajärven kierto, Haukkajoki 20 km kivaa pikkujokea ja vaikka yksi patikkareissu Helvetinkolun päivätuvalla. Aivan miten mikäkin ryhmä tahtoo.
Tämä on pääosin omatoimiretki ja tarpeen mukaan pyritään yhdistämään kyytejä. Ainakin perillä minulla on kanoottikärry ja jonkinverran kuljetuskapasiteettia.
Nähdään Haukanhiekoilla. Laitan lähempänä lisätietoa. Weltsu
Piti muokata ekaviestiä, koska kämppä oli jo mennyttä aikaa.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Retkisuunnitelmia kaudelle 2012

ViestiKirjoittaja Janne Janhunen » 02 Maalis 2012 13:29

Ha!

Minäpäs olen kantanut metsän läpi kanootit noiden järvien välillä. Oli siinä vastaantulevalla jengillä ihmettelemistä kun iso kaksikko leijuu tiheässä metsässä vastaan ja lähimpään lätäkköön edessä ja takana on matkaa pari kilometriä. Juu en tee toiste.

Toisella reissulla taas yövyttiin Haukkajoen kämpällä. Tuolloin en vielä melonut, joten en ymmärtänyt katsella jokea "sillä silmällä". Noh, kämpällä on mainio sauna, jota ymmärsin katsella sillä silmällä. Ja saunan edessä on Haukkajoessa kiva hiekkapohjainen vilvoittelupaikka. Ainoa vika siinä oli, että se oli hiukan matala. Kaverin kanssa löylyjen välissä alettiin vääntämään joen pultereita pohjapadoksi vilvoittelupaikan alapuolelle. Jokusen tovin ähellettyämme saimmekin vedenpinnan paikalla nousemaan ja hiekkapohjalla istuen vesi ulottui kaulaan saakka. Olimme hyvin tyytyväisiä aikaansaannokseemme, kunnes Haukkajokea pitkin saapui kanoottiarmada ja kiroilu alkoi: "Ei täällä perkele aikaisemmin tällaista patoa ollut." Kaverin kanssa hiivimme vähin äänin lauteille. Myöhemmin aukaisimme pohjapadon keskelle kanootin mentävän aukon, jonka kylpijä voi kylvyn ajaksi jälleen tukkia, jos keksii.
Kuva
Avatar
Janne Janhunen
 
Viestit: 320
Liittynyt: 15 Helmi 2010 09:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Retkisuunnitelmia kaudelle 2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 03 Maalis 2012 09:20

"Uimapaikka" oli ainakin viime syksynä paikallaan. Villi Pohjola on ilmeisesti myynyt kämpän. Se ei ole enään vuokralla. Mutta Haukan hiedalla on päivätupa ja sauna. Vuokraushinta noin 60€/6 tuntia. En tiedä miksi sitä ei voi vuokrata myös yön yli. Taikka klo 18.00-24.00. Liekö ketään tulee enään yöllä saunomaan.
Haukanhiedan nuotiopaikalla on hyvät telttapaikat. Kaivo on ollut remontissa. Toivottavasti olisi ensikesänä/keväällä valmis. Ei tarvitse vesiä kuskata mukana. Järvivedet varmaan käyvät sapuskan tekoon ainakin keitettynä.
Weltsu
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17


Paluu Retket



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron