Retkille vakuutukset kuntoon

Tulevia ja menneitä melottuja retkiä.

Retkille vakuutukset kuntoon

ViestiKirjoittaja Weltsu » 23 Tammi 2013 13:24

Helpoin tapa vakuuttaa retkelle osallistujat on laittaa retket tänne yhdistyksen sivuille näkyviin ja mieluiten toimintakalenteriin.
Meille jäsenetuna tullut Pohjolan tuplaturva kattaa kolmannelle osapuolelle aiheutetut vahingot. Jos retkellä esim. "retken vetäjä" kolhii ystävänsä sairaalakuntoon, niin vakuutuksesta voi anella korvauksia. Samoin jos vetäjä huitaisee silmälasit toisen päästä jorpakkoon, niin on mahdollisuus saada korvausta.
Mielenkiintoisinta on, ettei itselle aiheutettua vahinkoa korvata. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus taitaa olla varmin.
Selvittelen tässä kevään kuluessa tarkemmin mitä meidän yhdistyksen lajiliitolta MeSo:lta todella korvaa. Tässä on jo lehtijutun aihetta. Niin paljon on epätietoisuutta.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Retkille vakuutukset kuntoon

ViestiKirjoittaja Weltsu » 04 Helmi 2013 10:10

Tuplaturva siis korvaa yhdistyksen nimissä tehdyn työn aikana kohdannutta tapaturmaa vaikka talkoolaiselle.
Varsinkin suurempiin tapahtumiin ja näköjään retkille tulee sitten ottaa tapahtumakohtainen esim Ryhmätapaturmavakuutus ja asiasta kannattaa neuvotella paikallisen vakuutusedustajan kanssa. Osallistujamäärät ja ikähaitari (luetaan ikärasismi...) on jossain määrin vallalla.
Lähes kaikilla on omakohtainen vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Jos tällaista ei ole, kannattaa sellainen hankkia. Myös MeSon kautta voi hankkia lisenssin, eli vakuutuksen. Halvin lisenssi ei ainakaan ennen korvannut koskimelonnassa sattunutta tapaturmaa. Harmi, sillä aika usein jokireiteillä on myös koskia. Pitänee sitten uida suvantoon, "jossa sitten kolhit itsesi". Menee vakuutuspetoksen puolelle.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Retkille vakuutukset kuntoon

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 05 Helmi 2013 03:20

Hätistelen taas mörköjä.

Jos jollain ei ole vakuutusta, kun hän lähtee mun kanssa retkelle, on se hänen asiansa ja tervejärkisenä ihmisenä tietää oman tilanteensa.

Kun purjehdin, edellytin miehistön jäseniltä matkavakuutusta, se korvasi ihan oikeasti sekä matkan keskeytyksestä aiheutuneet suorat kulut että peruntuneesta matka-ajasta jonkinmoisen päivärahan.
Mulla on firman kautta aina voimassaoleva henkilökohtainen matkavakuutus, varmaan on monella muullakin.

Sen lisäksi, jos on yrittäjä, niin yrittäjällä pitää olla lakisääteinen tapaturmavakuutus, joka korvaa myös vapaa-ajan haverit kropalle ilman mitään harrasterajoitusta. Tästä en ole ikinä hakenut penniäkään - onneksi.
Mutta toisaalta olen saanut vapautuksen joidenkin harrastusten lisenssivakuutuksista, mm. karate.

Toi Pohjolan seuroille tarjoama vakuutus on jonkinmoista goodwilliä. Tosipaikan tullen et saa penniäkään. Tästä on esimerkkinä jokunen vuosi sitten Oulussa sattunut jääkiekoilijan halvaantuminen. Samoin samasta lajista on toinen esimerkki, jossa tamperelainen katsoja sai kiekosta ja seura luuli, että heidän vakuutus korvaa, vaan ei korvannut, vika oli kuulemma Tampereen kaupungin, joka ei ollut turvannut rakentamansa jäähallin katsojia riittävästi. Yksikään toinen vakuutusyhtiö ei tarjoa urheiluvakuutuksia, joten allalla ei ole kotimaista kilpailua.

Vakuutuksia on hyvä olla, mutta noihin ryhmävakuutuksiin kannattaa suhtautua varauksella.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Retkille vakuutukset kuntoon

ViestiKirjoittaja Weltsu » 06 Helmi 2013 20:44

Näinhän se on. Suurimmalla osalla aikuisväestöstä on jonkin puulaakin vapaa-ajan vakuutus. On tuo tuplaturva siinä hyvä, kun väittää korvaavansa ulkopuoliselle aiheuttamamme vahingon jos tumpeloimme. Laaja kotivakuutus on tarkistamisen arvoinen asia. Jotkut lupaavat jopa korvata kuljetuksessa vaurioituneet kanootit. Mitenhän sitten tosipaikassa. Tieto lisää tuskaa...niin tässäkin asiassa. Mitä enemmän yrittää asioita selvittää, sen sekavammiksi ne menevät.
Melojien ja yhdistysten kannalta voisi laatia vertailun mitä mikin yhtiö lupaa. Vähän kuin Retkilehden otsavalotesti. Kerrankin meikäläisellä on yläpäässä valoa, kun laittaa lampun päähän.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17


Paluu RetketPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron