Salamajärven kansallispuisto

Tulevia ja menneitä melottuja retkiä.

Salamajärven kansallispuisto

ViestiKirjoittaja Pasi Talvitie » 05 Loka 2015 10:26

En ole ikinä käynyt Salamajärven kansallispuistossa. Olen kuitenkin useasti ajanut ohi Peuranpolkun maisemista Lestijärven - Kinnulan suunnalla ja todennut kiinnostavan näköiseksi seuduksi. Ennemmin tai myöhemmin tuonne täytyy lähteä.

Eräänä iltana mittailin alueen karttaa hieman ja totesin, että siellä voi teoriassa tehdä melomalla noin 40 km lenkin, jos lähtee liikkeelle Hepolammen maisemista ja päättää Koirasalmen suunnille. Alku- ja loppupisteen väliin tosin jää reipas 10 km pätkä tietä ja jonkin verran polkua. Reitti on Hepojoki - Salamajärvi - Honkajoki/Lievostenjoki/Alajoki Nielujärvelle ja toinen jokipätkä on Koirajoki. Jompi kumpi pitäisi mennä ylävirtaan.

Koirajoki virtaa Heikinlammennevan rajoitusosan läpi, jossa saa 1.3. - 15.7. liikkua vain merkityllä reitillä. Muutoin saa liikkua järjestyssäännön mukaan liikkua jokamiehenoikeuksilla.

En tiedä noista vesistöistä muuta kuin että korkeusero on luokkaa 1m/km, ja että ilmakuvassa ne näkyvät. Suon keskellä virtaavat pienet purot saattaa ihan hyvin olla melottavia. Onkohan kukaan käynyt?

Sellainen ennakkokäsitys alueesta on, että tasaista suoperäistä seutua ja paikoin isoja rakkakivikoita ja metsäsaarekkeita. Palvelurakenteet on varsin hyvät, laavuja, tulipaikkoja ja tupia on.

Etäisyyksiä ja matka-aikoja autolla:
Helsinki - Hepolampi 420 km, 5 h
Tampere - Hepolampi 273 km, n. 3,5 h
Seinäjoki - Hepolampi 140 km, 2 h
Jyväskylä - Hepolampi 150 km, 2 h

Jos joku nyt innostui, niin saa hihkaista. Katsotaan josko saisi aikatauluihin mahdutettua parin-kolmen päivän retken Suomenselälle.

Tähän vielä joitain linkkejä ihmisten tekemiin retkiin seudulle:
http://retkipaikka.fi/vapaa/hirvaan-kie ... puistossa/
http://retkiajahetkia.blogspot.fi/2013/ ... uisto.html
http://jalkaisin.blogspot.fi/2014/10/va ... arven.html

Puiston esite:
http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp ... rvifin.pdf
Avatar
Pasi Talvitie
 
Viestit: 41
Liittynyt: 16 Syys 2013 22:21

Paluu RetketPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron