Suomi Meloo rantautuu

Tulevat ja menneet melontatapahtumat.

Suomi Meloo rantautuu

ViestiKirjoittaja Martti P. » 16 Kesä 2011 16:48

Turusta alkanut Suomi Meloo saapuu huomenna perjantaina 17.6.11 perille Espoonlahden Klobbenin venesatamaan. Kiertävät yöllä Porkkalan niemen ja vaihtavat Väransbyn retkeilyalueella Kirkkonummella. Sieltä lähtevät klo 9 toiseksi viimeiselle etapilleen kohti Suinon uimarantaa, jonne saapumisaika on klo 14. Tästä alkaa viimeinen ja samalla yleisöosuus, joka starttaa klo 14.30 ja pitäisi olla perillä klo 16.30.

Tässä ihmetyttää, että Väransbyn-Suinon välille on varattu 5 tuntia aikaa 10 km:n matkaan. Suinosta Klobbenille melomiseen on aikaa varattu 2 tuntia, vaikka matkaa on 5 km. Tosin netistä löytyvä vaihtopaikkaseloste kertoo matkoiksi 20 ja 10 km. Onkohan tässä järjestäjien mittakaavavirhe kartanluvussa, vai onko päivitettyä tietoa olemassa.

Ajattelin kumminkin mennä Pentalan tienoille kurkkimaan, miltä tulo näyttää.

Martti
Martti P.
 
Viestit: 163
Liittynyt: 15 Huhti 2010 17:05

Re: Suomi Meloo rantautuu

ViestiKirjoittaja keke » 18 Kesä 2011 20:32

Terve
Suomi Meloon reitit eivät olleet suoraan kohteesta kohteeseen, vaan tarpeen mukaan järkevää kiemurtelua saaristossa jotta ajateltu kilometrimäärä täyttyi. Aikataulu oli laadittu 5km/h melontavauhti ja siihen riittävästi kelluntataukoja.
Näin Martin melovan vastaan. Tosin luulin ensin vesiskootteriksi, niin vauhdikkaasti ja sulavasti lipui meitä kohden. Luulen että ainoa joukkue joka meloi koko viestin avokanootilla olivat Evänräväyttäjät. Heillä oli maskottina kanootin keulassa, kepinpäässä riippunut iso porkkana (pituus noin 50cm) Muilla joukkueilla avokanootteja joillakin osuuksilla. Yhdellä yleisöosuudella havaitsin kevlarkanootin, en tunnistanut enkä päässyt haastattelemaan.
http://www.evanravayttajat.com/
tv. keke
keke
 
Viestit: 48
Liittynyt: 05 Helmi 2010 19:56

Re: Suomi Meloo rantautuu

ViestiKirjoittaja Martti P. » 19 Kesä 2011 11:39

keke kirjoitti:Suomi Meloon reitit eivät olleet suoraan kohteesta kohteeseen, vaan tarpeen mukaan järkevää kiemurtelua saaristossa jotta ajateltu kilometrimäärä täyttyi. Aikataulu oli laadittu 5km/h melontavauhti ja siihen riittävästi kelluntataukoja.


Se minullekin selvisi, kun aamulla soitin Lapin Ekille, joka olikin osuuden vetovuorossa. Kuulin, että oli tarkoitus pitää maatauko Stora Herrön hiekkarannalla, jota en tiennyt olevankaan. Läksin Soukanniemeltä vastaan, ja tultiin juuri sopivasti vastakkain Herrön tuntumassa. Kyllä siellä pieni hiekkarannan pläntti on, ja kaikki 100 kanoottia sinne mahtuivat rantautumaan. Todettiin, että matkaa oli kertynyt 8 km, ja 12 piti vielä saada. Sitä varten tehtiin päätös kiertää Suvisaaristo vastapäivään ja tulla sisään Bredanin kautta eikä Suinonsalmesta, jossa saattoi olla liikennettä. Mukavassa sivumyötäisessä eskaaderi lillitteli suoraan Bodökobbenille ja siitä sitten kohti rannikkoa. Saatiin tieto, että joku miehistö oli lähtenyt myöhässä Väransbystä tarkoituksella meloa pääjoukko kiinni. Olivat tunti sitten tulleet perille vaihtopisteeseen näkemättä meistä vilaustakaan. Loppumatkalla onnistuttiin kiertelemään niin taitavasti, että Ekin gepsi näytti tasan 20 km perille tultaessa. Oltiin tunti etuajassa.

Se Keken mainitsema avokanootti oli 19-jalkainen Kajak Sportin Northern Light, jota meloi varttuneempi pariskunta. Kanoottiin on jälkeenpäin asennettu traktorimalliset säätöpenkit eteen ja taakse. Hyvin se näytti kulkevan.

Vauhti oli varsin sopivaa myös sooloilijalle, jos ei liikaa ruvennut videoimaan.

Mediaa ei Suomi Meloo taida paljon kiinnostaa. Edes Länsiväylä-lehti, joka kyllä noteeraa kaikenlaisia paikallisia kissanristiäisiä, ei mitenkään huomioinut tällaista suurtapahtumaa kaupungissa.

Miellyttävä päivä merellä kaikin puolin.

Martti
Martti P.
 
Viestit: 163
Liittynyt: 15 Huhti 2010 17:05


Paluu TapahtumatPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron