Erämelonnan-SM, 15.-16.5.2010

Tulevat ja menneet melontatapahtumat.

Erämelonnan-SM, 15.-16.5.2010

ViestiKirjoittaja Milko » 19 Maalis 2010 15:57

Kotivesillämme Kanta-Hämeessä on alkukesästä ruuhkaa. Ensin melotaan Erämelonnan-SM ja sitten Suomi meloo.

Suomi meloo on ajallisesti hiukan hankala, sen sijaan erämelonta sopii paremmin. Näillä näkymin minä ja Timppa olemme lähdössä retkisarjaan tutustumaan lajiin. Hiukan tässä mietitään edustammeko kisassa Tunturilatu/Logia vai Avokanoottiyhdistystä, mutta luulen että henkinen koti on enemmän kanoottipuolella.

Onko kisaan lähdössä muita yhdistyksen jäseniä? Saattaa myös olla oiva paikka värvätä uusia jäseniä.

Ja jos jollain on kisasta kokemusta niin vinkit kehiin!

Milko
Milko
 
Viestit: 83
Liittynyt: 15 Helmi 2010 17:47

Re: Erämelonnan-SM

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 19 Maalis 2010 17:09

Minä ja Jyrki Uotila juuri ilmoittauduttiin retkisarjaan.
Joukkueemme nimi on Avokanoottiyhdistys J&J. Nimeä saa ja toivonkin, että sitä sovelletaan jos ja kun mukaan lähdette. Ilman muutaa yhdistyksen lippua liehutamaan.
Uula Jänkävaara on ollut poikiensa kanssa ainakin toissavuonna. Avokanoottihallituksen varapuheenjohtaja Eppu (Stefan Blomqvist) on Erämelonnan SM-konkari.

Eppu voisi panna tänne vinkkejä.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Erämelonnan-SM

ViestiKirjoittaja keke » 19 Maalis 2010 20:41

Terve,
Mukaan mennään. WanhatWelhot edustaa Avokanoottiyhdistystä ja NurmijärvenLatua.
Retkisarjaan olisi tarkoitus ja kerta olisi 6. Tähän astiset kokemukseni tapahtumasta pelkästään myönteiset.
Pari kertaa oltiin kajakilla, mutta totesimme herrasmiesten melovan avokanootilla. kolmasti ollaan siis oltu kaimani kanssa avokanootilla josta yleensä on ollut helpompi rantautua. Reitit kulkevat suojaisilla vesillä. Nuorin osanottaja minkä kisassa olen nähnyt, oli muutaman kuukauden ikäinen. Nukkui suurimman osan ajastaan avokanootissa babysitterissään. Nautti siis avokanoottiretkeilystä.
tv. keke
keke
 
Viestit: 48
Liittynyt: 05 Helmi 2010 19:56

Re: Erämelonnan-SM

ViestiKirjoittaja keke » 19 Maalis 2010 22:32

Vinkkejä, muista että olemme ehkä kilpailijoita, mutta kuten vanhassa tietoiskussa "urheilija toveri auttaa ystäväänsä heikoilla jäillä". Ainakin yksi tehtävä on jokin kädentaitoa vaativa. Tehty on mm. veneentappi, avokanootin kantolänki, kalapuntari, varamela, kudottu verkkoa. Sitten on ruokatehtävä, tehdään joko itse tai vastataan kirjallisesti. Paras on ollut muikun paisto omatekoisella halstarilla. (Jaskan keittimen käyttö täytyisi säännöissä kieltää) Kananmunaa (raakaa) kuljetettiin päivä ja sitten se keitettiin omilla välineillä. Popkorneja paistettu jne. Ensiaputehtävän ratkaisussa muistakaa että SPR:n (ei tarkoita retkiluistelijoiden S.P.Reposta) viimeisimmät ohjeet antavat täydet pisteet, vaikka uhri selviäisi meidänkin konstein. Sitten on yleensä solmutehtävä johon meikäläisten kohtuullinen sijoitus yleensä kariutuu. Suunnistustaitoihin liittyen etäisyyden arviointi lähes aina. Samoin lintujen tunnistus kuvat tai äänet. Pisteitä saa myös paikallistuntemuksesta. Nähdään viimeistään kisassa, siellä saa hyviä kontakteja suomalaisiin melojiin.
tvKuva. keke
keke
 
Viestit: 48
Liittynyt: 05 Helmi 2010 19:56

Re: Erämelonnan-SM, 15.-16.5.2010

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 20 Maalis 2010 20:05

Hieno homma,
kerran olen ollut niin lähellä, että ilmoittauduin, mutta tuli työeste silti vielä ajoin kisapaikalle, kun pudotin sinne Avokanoottiyhdistyksen jäsenen Uula Jänkävaaran Henrik -pojan, joka oli ollut meillä Helsingissä. Paikalla oli hyvä fiilis ja suuren urheilujuhlan tuntua.

Tsernobyl-keittimestäni, nyt vasta se tehokas on, kun hommaan sille vedenpitävän kuljetuspurkin, johon mahtuu hyvinkin parin aterian puuntarve.
Lintuja tunnen kaksi landelintu ja stadilintu.

:)
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Erämelonnan-SM, 15.-16.5.2010

ViestiKirjoittaja Milko » 22 Maalis 2010 11:56

Jep, eilen ilmoittauduttiin. Kiitos Kekelle vinkeistä. Hyvä tietää mihin on menossa vaikka ei ihan hirmuista tarvetta podium paikoille olekaan. Touhu vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin partiotaito/erävaelluskisat. Toivottavasti kuitenkin hiukan leppoisammalla otteella.

Ja jos yhdistys päättää joskus järjestää kisat niin ilmoittaudun talkoisiin.

Milko
Milko
 
Viestit: 83
Liittynyt: 15 Helmi 2010 17:47

Re: Erämelonnan-SM, 15.-16.5.2010

ViestiKirjoittaja StefanEppu Blomqvist » 28 Maalis 2010 22:19

Tervehdys
Kiva nähdä että erämelontakisat kiinnostaa. Jaska tuolla jossakin mainostaa kokemustani "konkaritasolle" korjaan asiaa hieman, kolmessa viimeisessä olen ollut mukana. Kilpayksiköissä bellin magicilla. Tapahtuma on kiva kun sen oikein ymmärtää vrt. erävaelluksen sm kisojen juoksumaratoniin. Porukka on mukavaa ja kun ei väkisin hae kaikkia lisärasteja niin matkantekokin on nautittavaa. Joskus tehtäviin jonottaminen on aiheuttanut polemiikkiä kun ohitusrasteja ei ole ollut riittävästi.
Keke taisi mainita siitä babysitteristä, taisi olla Mikkelin kisoissa kun Tarpiloilla oli mukana uusin tulokkaansa, se oli hieno homma.
StefanEppu Blomqvist
Site Admin
 
Viestit: 58
Liittynyt: 05 Joulu 2009 13:46
Paikkakunta: Espoo

Re: Erämelonnan-SM, 15.-16.5.2010

ViestiKirjoittaja Janne Janhunen » 18 Huhti 2010 20:09

Nyt täytyy kyllä rumasti antaa vielä rukkaset Timpalle, vaikka itse kosinkin. Tiina haluaa myös lähteä ja Tiina ajaa preferensseissä ohi jopa Timosta. Varsinkin telttaseurana. Eli yhä edelleen täältä mukaan ilmoittautuu Avokanoottiyhdistys team J&T, vain T vaihtuu.
Kuva
Avatar
Janne Janhunen
 
Viestit: 320
Liittynyt: 15 Helmi 2010 09:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Erämelonnan-SM, 15.-16.5.2010

ViestiKirjoittaja Janne Janhunen » 08 Touko 2010 12:26

Jalkinepuolta mietiskelin. Pitäisikö varustautua myös vaellussaappain. Itse kun suunnittelee reissun, niin suurinpiirtein tietää mitä reissussa tarvitsee. Nyt on vähän hankalampaa, kun ei oikein tiedä mitä tulee vastaan.
Kuva
Avatar
Janne Janhunen
 
Viestit: 320
Liittynyt: 15 Helmi 2010 09:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Erämelonnan-SM, 15.-16.5.2010

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 16 Touko 2010 22:52

Kilpailu on nyt takana.

Sijoitus 28/31. Voittajafiilis.
a) hyvä kun lähdin
b) hyvä kun yritin sataa

Kilpailu lyhyesti: asutaan teltoissa, aamulla puretaan leiri ja otetaan kamppeet kanoottiin, annetaan gepsit pois ja suljetaan sekä sinetöidään puhelin, jonka saa ottaa käyttöön vasta sunnuntaina, kun kilpailu on ohi. Lauantain ensimmäinen tehtävä oli pajupillin teko.

Sitten melomaan. Tehtävärastit löytyivät silmämäärällä karttaa, maisemaa ja muita menijöitä katsellen. Numeroista näki, ettei peesannut väärän sarjan melojaa. Rastien välimatkat olivat lyhyitä ja aikaa siirtymisiin oli reilusti. Päivässä taisi tulla alle 20 melontakilometriä ja jokunen sata metriä kävelyä. Retkisarjalaiset olivat nimensä mukaisia. Melontavauhti oli kajakkikasikoillakin sen verran verkkaista, että soloinkkaristi jaksoi meloa vierellä ja jutella. Tehtävät olivat mm. maakuntalintujen, kasvien yms. tunnistamisa, perinnetyökalun veisto, onkimista, Mommilanjärven syvyden luotaamista ja joitain kirjallisia EA-tehtäviä. Lisärasteilla käynneillä sai paikattua laihaa pistesaalista. Lisärastit olivat lähinnä melomista rastille, leima ja meloen takaisin. Eka päivä oli ohi kuuden/seitsemän maissa.

Herättiin klo 5 ja päivän kartan ja ekan tehtävän kilpailija sai lähtöjärjestyksessä minuutin välein. Minun urakkani alkoi 6:37. Siis silloin leiri oli purettu ja pakattu kanoottiin. Rasteilla piti poistaa ongenkoukku potilaan kädestä, tunnistaa kuvista järvelle tyypillisä lintuja ja kasveja. Loppuksi oli n. 3 -kilometrinen pikataival, jossa oli tavoiteaikana reilu puoli tuntia. Inkkarit saivat tasoitusta kajakkeihin 1.3:1. Ansana oli matkan varrella rasti, josta sai kahta myöhästymisminuuttia vastaavat lisäpinnat. Minä pahkeinen luin karttaa väärin ja saadut pisteet eivät kompensoineet syntyneitä miinusminuutteja. No - kyllä se ongenkoukkukin lähti vähän omalla tekniikalla. Onneksi se oli vain potilaan hanskassa.

Kisa oli ohi puolilta päivin. Sitten sauna. kalasoppaa, kamat autoon ja kotiin.
Täällä uutinen kisasta Hämeensanomissa
http://www.hameensanomat.fi/?article=131122

Täällä kuvia:
http://picasaweb.google.fi/7aacco/EramelonnanSM2010#

Kiitos Teurajoen Ladulle hienosta viikonlopusta.
Samoin kiitos Avokanoottiyhdistyksen porukoille, Tiinallle, Jannelle, Milkolle, Timolle ja Epulle. (Eppu oli kilpasarjassa.)

P.S. Jos jaksat meloa rauhallisesti yhteen menoon max kolme kilometriä, voi melontataitojen puolesta osallistua kilpailuun.
Jo omien varusteiden mietintä opettaa paljon, samoin suurin osa tehtävärasteista on käytännönläheisiä ja opettavaisia.

Jos kiinnostaa, täällä on kilpailun tehtävät ja ratkaisut (pdf)
http://www.eramelonta.fi/kuvat/tehtavak ... vastaukset
Tulokset
http://www.eramelonta.fi/kuvat/alustava_tulosluettelo
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Seuraava

Paluu TapahtumatPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron