BCU open canoe

Melonnan opettelu ja tekniikka/välineviisastelu.

BCU open canoe

ViestiKirjoittaja Tiina Kujansuu » 13 Touko 2012 23:09

Käväisin suorittamassa BCU:n 2 star kokeen. Ensimmäinen päivä oli kajakin kanssa touhuilua ja toinen päivä avokanoottiopetusta. Suosittelen tarttumaan tilaisuuteen jos sellainen jossain tarjoutuu. Kurssi ei ole ylettömän vaativa vaan sopii kaikille jotka ovat jonkin verran meloneet ja kaipaavat jatko-opetusta. Vastaavia kursseja ei aivan joka päivä ole tarjolla. Chris Thompson (Coach level 4 Open Canoe) ja Jukka Linnonmaa (on silläkin tähtiä) olivat taitavia opettajia. Ihmettelen kuinka Chrisin kaltainen osaaja ei ole aikaisemmin tullut vastaan vaikka hän käsittääkseni on asunut Suomessa jo pitkään.

Olen muuten vahvasti kallistunut sille kannalle, että kajakki ja avokanoottimelontaa kannattaa ainakin alkuunsa opettaa rinnakkain. Kun hallitsee melonnan alkeet molemmilla välineillä on mahdollista laajentaa ja soveltaa oppimaansa paremmin kuin vain yhdellä välineellä harjoitellen. Itselleen mieluisammalla aluksella ehtii kyllä kehittyä mestariksi myöhemmin.

En ole koskaan aikaisemmin melonut kaksikolla naamat vastakkain. Se oli varsin hupaisaa puuhaa. Oli valtavan opettavaista molempien melojien kannalta kun kaksikko on paremmin balanssissa ja kumpikin tasa-arvoisessa asemassa nähdessään toisensa liikkeet. Tällä kurssilla tuli myös selväksi että keulamies huolehtii keulasta ja perämies perästä. Keulamelojan asema tehtiin selväksi. Hän ei ole vain moottori, vaan hänen on osattava ohjata keulaa. Neljännesvedoilla ohjaileminen ei ole itsestäänselvyys, sitä kannattaa opetella. -Kaikkea kannattaa opetella. :D

Ensimmäistä kertaa pääsin vihdoin kunnolla harjoittelemaan perämiehen toimia ja tein monta itselleni uutta havaintoa, mm. sen että ottertaililla pyyhkiminen on todella mukavaa touhua perässä. Siitä melasta tuli heti kerralla minun suosikkini. Tällä kurssilla kaikki meloivat myös sooloa ja jokaisen oli osattava meloa yksinään suoraan ja kahdeksikko molempiin suuntiin yhdeltä puolelta.

Olipa tosi hyvä kurssi - oikein itsekin ihmettelen kuinka paljon innostuin asiasta. Lisää tällaista!
Yhteystiedot: Kilonpuisto 2 D 70, 02610 Espoo p.040 868 4017
Avatar
Tiina Kujansuu
 
Viestit: 412
Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25
Paikkakunta: Espoo

Re: BCU open canoe

ViestiKirjoittaja Weltsu » 15 Touko 2012 08:52

Hyvä juttu!
Samoilla sävelillä opetat meille sitten syystapaamisessa oppimiasi asioita. Jooko? Aina on hyviä kikkoja olemassa ja mikäli tällaiselle kurssille on mahdollisuus osallistua niin aina parempi. Hienoa sanon mä.
Kajakki ja avokanootti ne ovat minunkin mieleen:
Porskuttelin juuri Jongunjoella kajakin kanssa ja ajattelin panna pystyyn Hiidenportin Uimarit-seuran. Lepsuilin koskarilla ja uiskentelin sitten suvantoon. Sunnuntaina viiletimme avokanootilla hienon retken. Vauhtia oli parhaimmillaan 18 km/h parissa koskessa.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17


Paluu KoulutusPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron