Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

Melontaan liittyviä uutisia ja linkkejä

Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 12 Helmi 2012 00:31

Tänään aamupäivällä pidettiin Suomen Melontakouluttajat ry:n perustava kokous Vierumäellä.
Perustamispöytäkirjan allekirjoitti lähes kaikki paikalla olleet melontakouluttajat. Uuteen yhdistykseen voivat liittyä kaikki vähintään melontaohjaajakurssin hyväksytysti suorittaneet. Meitä on Suomessa jo Lähes 3000. Ohjaajat, oppaat ja kouluttajat lukien.! Jäsenmäärä tullee olemaan aika huima.
Säännöt pitää vielä hyväksyttää Patentti ja Rekisterihallinnossa. Ohjeet liittymisestä ja tulevista toiminnoista laitellaan sitten Meloja-lehteen ja Melonta- ja Soutuliiton nettisivuille ainakin keskustelupalstalle, kunnes omat sivut avataan. Laitan myös omille sivuillemme sitten tietoa.
Nyt saamme kaikki melontaa kouluttavat yhteen piiriin ja kaikenlaista kivaa ja jatkokursseja sekä tapaamisia sitten vain ideoimaan. Laittelen lisää tietoa, kun toimintamme on virallista. Allekirjoittanut ajautui jotenkin yhdistyksen hallitukseen...
Perustamiskokouksessa oli useita avokanoottimelonnan taitajia mukana, joten hienosti menee!
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 18 Marras 2012 22:55

Kouluttajien sivuille pääsee: https://sites.google.com/site/melontakouluttajat/
Alkanut vuosi on ollut kiireinen ja tapahtuneista laitetaan tietoja sivustoille. Uusin tiedote jäsenkunnalle on lähtökuopissaan.
Toimintaa kehitetään jäsenistöä paremmin palvelevaksi sitä mukaa, kun rivit saadaan kuntoon. Nyt energiaa on palanut uuden ja vanhan lajiliiton muutosten takia.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 19 Marras 2012 01:39

Weltsu kirjoitti:Kouluttajien sivuille pääsee: https://sites.google.com/site/melontakouluttajat/
Alkanut vuosi on ollut kiireinen ja tapahtuneista laitetaan tietoja sivustoille. Uusin tiedote jäsenkunnalle on lähtökuopissaan.
Toimintaa kehitetään jäsenistöä paremmin palvelevaksi sitä mukaa, kun rivit saadaan kuntoon. Nyt energiaa on palanut uuden ja vanhan lajiliiton muutosten takia.


Äh, jäitä hattuun Weltsu,
liityin keväällä melontakouluttajiin. Kouluttaminen ja sen kehittäminen on hyvä asia, samoin kuin kouluttajien yhteistyö.
Yhtään viestiä ei tullut yhdistykseltä koko kesänä ja vedin ilmoittautumiseni takaisin.
Silti nimeni keikkuu edelleen heidän listoillaan. Jäseniä on tällä hetkellä 77.

Kouluttajayhdistyksen tämänhetkinen tavoite tuntuu olevan Kanoottiliiton aikana kouluttautuneiden kouluttajien jne
aseman betonoiminen jonkinmoiseksi auktoriteetiksi Suomessa. Muutaman kouluttajan henkilökemiat on menneet ristiin
Melonta- ja soutuliiton toimihenkilöiden kanssa ja aika on mennyt keskinäisessä riitelyssä ja suoritusmerkkien piilottelussa.

Yhdistys pyrkii antamaan kuvan, että vain sen jäsenet voivat kouluttaa ja heidän tapansa opettaa on ainoa oikea.
Näinhän se ei ole. Vähän sama kuin Avokanoottiyhdistys alkaisi julistaa, että vain yhdistyksen jäsenillä on oikeus meloa avokanootilla
ja Avokanoottiyhdistys määrää, mikä on oikeaa avokanoottimelontaa.

Suomessa on paljon kaupallisia toimijoita, jotka kouluttavat mm. melontaa.
Heitä ohjaavat Suomen laki ja viranomaisohjeet, eikä mikään urheiluliiton entisestä jaoksesta syntynyt yhdistys.

Onnea vaan Kouluttajayhdistykselle, silti suosittelen, että
Avokanoottiyhdistyksessä keskitymme oman osaamisemme kehittämiseen.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 20 Marras 2012 11:09

Ensinnä! Äh. Otappa selvää mitä tämä on, äläkä lue mutu ja parmmman kaverin tiedossa olevaa höpön pölyä.
Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten. Totuus löytyy kaurapuurosta ja sitä ei kenenkään tarvitse piilotella. Kun olet tutustunut faktoihin, voit poistaa nämä hölynpölyt.
Weltsu. Avokanoottiyhdistyksen pj.

Jaskalle:
Vastasit itse kysymyksiin: Kuka tahansa lakeja ja määräyksiä noudattava voi toimia kouluttajana. Kouluttajayhdistys ei ole eikä tule kieltämään kenenkään toimintaa. MeSo-liitto voi halutessaan pyytää yhdestä osoitteesta löytyviä kouluttajia ja ohjaajia toimintoihinsa. Ketään ei kielletä eikä heidän toimintaa rajoiteta. Samoin muutkin tahot löytävät yhdestä osoitteesta tarpeisiinsa kouluttajia, kuten esim. Jaakko Mäkikylän, jos nimi keikkuu listoilla.
Tähän asti on ollut aina hakusessa, mistä löytyisi kouluttajia tilaisuuksiin.
Olet tainnut olla jonkun tietyn aivopestävänä... Virheellistä ja panettelevaa tietoa on levinnyt milloin minnekin. Kun asioista on keskusteltu, on selvinnyt että yleensä haukutaan väärää puuta. Kouluttajayhdistys ei ole aiheuttanut yhtään riitaa. Ei ole aihetta riitelyyn. Jos apu ei joillekin kelpaa, voimistelkoon omillaan. Kouluttajayhdistyksessä on edustettuina suomalainen järjestelmä, NIL ja BCU:n suomessa toteutettava. Mitä muuta kaivataan?
Kouluttajayhdistyksessä on suuri joukko ammatikseen tätä tekeviä ja mikä on ollut tärkeintä, saadaan kasaan se lukuisa ohjaajien joukko, jotka eivät kuulu esim. melontaseuroihin. Kuka heistä huolehtii?
Roomaakaan ei rakennettu päivässä. Vie aikaa ja tupakkaa saada toiminta mallilleen.
Tämä oli oma mielipiteeni, ei kenenkään eikä minkään yhdistyksen virallinen mielipide, vaikka olenkin jäsenenä monessa. Yhteistyön eteen tehdystä esityksestä esim. MeSo-liitolle on olemassa dokumentit. Vastaus oli, ettei ole mitään neuvoteltavaa, vaan lajiliitto hoita kaiken. Eikös se ole sitä betonointia? Miten sieltä käsketään esim. partiolaisia, yrittäjiä, Suomen Latua tai muitakaan liittoon kuulumattomia? Älä usko kaikkea, mitä joku mielensäpahoittaja kertoo.
Väitteisiin pitää aina suhtautua kriittisesti eikä heti uskoa kaikkea, mitä yhdeltä kantilta ja yhdestä suusta väitetään. Melojapiirit ovat Suomessa niin pienet, ettei hyödytä riidellä. Asioista voi ja pitääkin olla omat mielipiteet. Se vain tuo lisäväriä harmauteen.
Kyllä tästä ajan kanssa hyvä tulee.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 20 Marras 2012 13:05

Joo,

kommenttini liittyi osin myös siihen, että lauantain Kanoottiliiton kokouksessa ei edistytty. Onneksi pahimmat vastaanvänkääjät ovat nyt Kanoottiliiton hallituksessa.
Mitä he haluavat saada aikaan? Tämä kiinnostaa Avokanoottiyhdistystä, koska olemme mukana.

Oliko kukaan lauantain kokouksessa, kuinka se sujui? Onko näkemystä jatkosta?

Kouluttajayhdistyksestä.

Kouluttajayhdistyksen hallituksessa on porukkaa, joka vastusti ja kritisoi MeSon syntyä, lähinnä kouluttajia, joille melonnan opettaminen on joko pää- tai sivutienisti.
Kaikki se koulutus, jota harrastajamelojat tarvitsevat - sekä määrä että laatu - löytyy MeSosta, jonka jäsen Avokanoottiyhdistyskin on.
Yhteistyön tiivistäminen MeSon suuntaan voimistaa sekä Avokanooottiyhdistystä että MeSoa.
Mitä pienempiin piireihin koulutus ja sen kehittäminen jakautuu, sitä hankalampaa on uuden melontatiedon hankkiminen ja sen jakaminen.

Täällä MeSon koulutusjärjestelmä - perustuu Eurooppalaiseen EuroPaddlePass -järjestelmään
http://www.melontajasoutuliitto.fi/koul ... rjestelma/

Täällä Kouluttajayhdistyksen - perustuu vanhaan Kanoottiliiton koulutuspohjaan
https://sites.google.com/site/melontako ... lutusrunko

Koluttajayhdistys kertoo kouluttaneensa viime kesänä noin sata uutta melontaohjaajaa,
siis 70-jäseninen organisaatio sai aikaan 100 koulutettua. 1,5 ohjaajaa per kouluttaja.

Ei tässä hirveesti ole järkeä.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 20 Marras 2012 21:08

Vieläkin mielensä pahoittajan ajatusmaailma puree, kun ei ole riittävää ensikäden tietoa käytettävissä. Minulla on, koska olen itse ollut ajamassa käärmettä piippuun, eli Melonta- ja Soutuliiton yhdentymistä. Olen istunut myös useimmissa tätä valmistelevissa kokouksissa Hesassa! Arvatkaapa paljonko istuin junassa täältä Kuopiosta Hesaan ja takaisin?
Samoin kaikki kouluttajayhdistyksen hallituksen nykyiset jäsenet ovat olleet saman asian kannalla, vaikka joissain käänteissä on aiheellisesti jyrkästi kritisoitu sitä toimintatapaa, mihin nyt ajauduttiin. Riittäviä selvityksiä ei tehty, vaan ajauduttiin nykyiseen tilanteeseen.
Kuka tyrmäsi ja kenet? Mielensäpahoittaja oli itse kouluttajayhdistyksen perustavassa kokouksessa Vierumäellä. Laadimme alustavasti yhteistyömallin, joka siis tyrmättiin kättelyssä MeSo-liitossa.( jonkinasteisen esittelijän alustaessa MeSo-liiton puheenjohtajaa)
Tämän jälkeen on käyty joitain neuvotteluita ja tavattu mm. toiminnanjohtajaa. Mutta millä eväillä hän olisi voinut asiaan puuttua? Niillä joita hänelle syötettiin.
Nyt toivon että toisenkäden ja mututiedoilla olevaa tietoa ei enempää käsitellä, sillä se ei johda mihinkään.
Koulutuspajat MeSo-liiton kutsumana viimeksi (saamieni tietojen mukaan) toimivat hyvässä hengessä ja asiaa edistäen. Miksi sitten enempää mollata ketään. Kyllä tämäkin ajan myötä hyväksi muuttuu.
Kouluttajayhdistyksessä kenelläkään ammatikseen/harrastuspohjalta toimivilla ei ole minkäänlaista kilpailutilannetta taikka kateutta. Nyt ymmärrän yskän!
Mielensäpahoittaja otaksuu koulutustoiminnan Suomessa olevan oikean rahasammon. Kyllä Kouluttajayhdistyksessä on ongelmaa minne tungetaan kaikki se mammona, mitä tästä ammatista jotkut saavat.
Voisiko selata vanhoja Meloja-lehtiä. Sieltä löytyy vastaus: Mennään xx ja xx porukan kanssa palkkioristeilylle ja seuraamaan Tukholman maratonia taikka jotain, ettei tarvitse liitolle tilittää voittoa. Näin meni ainakin jokin säie, ennen Kouluttajayhdistyksen perustamista ja on varmaan vuosikymmenet menneet.
Jospa tänne keskustelupalstalle joku avokanoottimelojakin eksyy, niin tulee ainakin asiat selviksi. En näistä itse paljon ole viitsinyt solidaarisuudesta jutella, mutta jos väkisin väännetään niin totuus tulee mukana olleelta. Minulla ei ole ketään eikä mitään vastaan eikä voitettavaa. Narsistin (ei Jaskan) mukaan ei tanssita.
Kaikki 70 olivat varmaan kouluttamassa ohjaajia. Voi voi... Mikähän tämäkin tilastotieto oli ja sen tarkoitus?
Yli 3000 ohjaajaa on vielä jossain. Nekin kun saadaan yhdistykseen mukaan kouluttamaan ensivuonna vaikka saman 70 niin siitäpä vasta hyvä tulee.
Ville viisivuotiaskin ymmärtää, ettei tässä todellakaan ole mitään järkeä. Siis narinassa. Teot puhuvat puolestaan ja höpötykset sikseen.
Onko tästä tarvetta enempää keskustella? Mielestäni ei eikä me asialle voida mitään. Juna kulkee jo ja kohti parempaa osoitetta. Kehitys vie oman aikansa.
Toinen ja tärkeämpi asia on Kanoottiliiton syyskokous.
Kannatusyhdistyksen ja sääntöuudistuksen suuntaan on Kanoottiliitto menossa. Sääntöjä oli käsitelty ja viilailtu pitkään, mutta riittävää äänten enemmistöä ei vielä saatu. Siis uutta kokousta ja viilatut säännöt. Sitten pari kokousta ja toivottavasti kädenvääntö loppuu ainakin rahanjakoon asti.
Kyllä tästäkin hyvä tulee.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Tiina Kujansuu » 21 Marras 2012 12:48

Minä olen kuullut kouluttajayhdistyksestä vain välikäsien kautta. Olen kuullut sekä hyvää, että huonoa. Hyvänä asiana näkisin sen, että eri järjestelmien mukaan pätevöityneet kouluttajat voivat pitää enemmän yhteyttä toisiinsa. Huonoa kuulemaani on se että sitä pidetään vanhojen äijien konklaavina, jonne ei kannata nuorempien vaivautua, eikä etenkään naisten.

Yhteistyölle kouluttajien kesken olisi todella suuri tarve. Yksi kouluttaja ei riitä. Kukaan ei osaa kaikkea. Joku osaa kouluttaa loistavasti avokanoottimelonnan alkeita sileässä vedessä, mutta heti kun siirrytään virtaavaan veteen supistuu kouluttajien määrä suunnilleen viiteen. Kaiken lisäksi ne kaikkein pätevimmät kouluttajat ovat tavallisia rivimelojia. Eikä heitä kiinnosta tipan vertaa tittelit ja pätevyydet. Samaa esiintyy myös koskimelojissa. Kaikki eivät tunne kutsumusta muiden opettamiseen, vaikka ovat itse verrattoman taitavia.

Olen kesän mittaan keskustellut tästä aiheesta paljon. Avokanootti-retkikajakki-koskikajakki. Joki-järvi-meri. Koskimelonta-sileänveden melonta-aallokkomelonta. Joka paikassa on löytynyt mielipide siitä millainen on se paras kouluttaja. Mutta eipä vaan ole tullut korviini yhtään nimeä, joka olisi saanut pelkkiä kehuja tai kaikenosaajaa.

Kaikkein parasta antia kesällä on ollut se, että yhdistetään kouluttajien osaamista. HSKG oli juuri sitä. Samoin BCU 3star open canoe kurssi jossa kouluttajina toimi parivaljakko joista toinen osasi avokanoottimelontaa paremmin toinen taas puhua suomea ja merimelontaa. Kesän parasta antia oli myös 10 päivän koskimelonta kurssi Lapissa, joka toteutettiin kokeneempien melojien johdolla. Mutta eihän se ole kurssi, jos mukana ei ole yhtään pätevää kouluttajaa. Onneksi minut huolittiin mukaan. Tässä piileekin se viisauden kivi. Kurssille pääsee kuka tahansa, retkelle valitaan sopivaa porukkaa.

Koulutukselle ja kursseille on kysyntää. Moni ei uskalla tehdä juuri mitään, ellei ensin ole suorittanut kurssia. Vastapainoksi heille on joukko, joka omasta mielestään osaa kaiken ilman opastusta. Kouluttajayhdistys on mielestäni hyvä idea.
Yhteystiedot: Kilonpuisto 2 D 70, 02610 Espoo p.040 868 4017
Avatar
Tiina Kujansuu
 
Viestit: 412
Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 21 Marras 2012 14:06

Tiina Kujansuu kirjoitti:Koulutukselle ja kursseille on kysyntää. Moni ei uskalla tehdä juuri mitään, ellei ensin ole suorittanut kurssia. Vastapainoksi heille on joukko, joka omasta mielestään osaa kaiken ilman opeastusta. Kouluttajayhdistys on mielestäni hyvä idea.


Hyvä kirjoitus Tiina.
Tuossa viimeisessä lauseessa piilee yksi asian ydin.
Melonnassa on sisäänrakennettuna kouluttautumisen kautta eteneminen harrastuksessa.

Melonnassa ei juurikaan järjestetä ei-koulutuksellisia ohjattuja melontoja.
Jos haluaa ohjattua melontaa, on tultava kurssille.
Seuroilla on tiistaimelonnat, joihin ulkopuolinen ei yleensä saa osallistua.

Kouluttaminen on ikiliikkuja: pätevöidytään prenikoilla,
jotta voidaan kouluttaa niitä, joilla on vähemmän prenikoita.
Eihän suuri guru voi tarjota ilmaiseksi turvallista melontaa pystymetsäläisille.
(Pakko mainita poikkeus: Ternin Kimmo ja Janne Pyykkö)

Järjestimme Arpiaisen Leenan kanssa parikin melotusta Pienperheyhdistyksen jäsenille:
väsyneitä äitejä itähelsingistä, mutta ihan sikailoisia ja innokkaita lapsia.
Tolle porukalle ei voi elvistellä BCU-tähdillä, mutta iloa ja hienon elämyksen voi antaa.
Tauolla ei esitelty heittoliinan käyttöä, vaan tarjottiin pipareita ja mehua.

Hemessä olin turvamelojana Huumeidenkäyttäjien omaisten yhdistykselle.
Joukossa oli myös muuutama huumeista vierottunut nuori.
Tästä piti tulla jokavuotinen perinne, mutta Hemen tasavertainen jäsenten kohtelu
esti tällaiset ulkopuolisten melottamiset. Pidettiin mieluummin kalusto vajassa.

Espoon eskimoilla olin mukana autistisille lapsille ja heidän vanhemmilleen järjestetyssä melonnassa.
En ole kuullut, että siitä olisi tullut perinne.

Muullekin järjetetylle melonnalle, kuin kursseille on tasavarmasti tarvetta.

Olisiko aika perustaa Ihan-Vaan-Melottajat -jaosto?
Weltsun jäsenkirjeessä mainitsema paikallinen toiminta voisi olla tätä.

P.S. Yhdistyksemme jäsen ja ainakin ennen Pienperheyhdistyksessä vaikuttanut
Kaisli Syrjänen jatkaa suosituksestani postiani Melonta- ja Soutuliiton seurajaostossa.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Weltsu » 21 Marras 2012 15:07

Nyt lipsuttiin aiheesta, mutta hyvää keskustelua!
Mielenkiintoista lukea tekstejä, joissa mainitaan kuulleen jotain ja sitten joku tiesi myös... Työssäni kuulin usein perusteluja, kun jokin oli mennyt pieleen taikka oli rikottu ohjesääntöä: "Joku sanoi, minä luulin, oli siellä muitakin ja sitten minä ajattelin..." Soppa oli valmis. Täytin paperia:" Kuultava kertoi seuraavaa... " ja tuli kertojalle joskus "penaltia" hölmöilystä.
Mikäli tiedätte nimeltä yhdenkin ihmisen, joka on kieltänyt taikka muutoin vastaan naisten ja nuorten osallistumista Kouluttajayhdistyksen toimintaan, saati meidän oman Avokanoottiyhdistyksen, niin voi vaikka nimettömänä laittaa minulle postia. Asia pitää selvittää perinpohjin. Ei eletä mutu- ja huhupohjalla enään.
Toisaalta on mielenkiintoista lukea näinkin suppealla maantieteellisellä alueella olevista käytänteistä.
Missä menee se raja pohjoiseen jossa ei enään katsota koiraa karvoihin ja erotella ihmisiä sen mukaan mihin puulaakiin he kuuluvat?
Aivan sama kuulutko Latuyhdistykseen, melontaseuraan tai et kuulu mihinkään. Mukaan mahtuu ja kuten Jaska mainitsi, kaikki enemmän taikka vähemmän järjestetyt melonnat ja retket ovat koulutuksellisia. Opin toisilta osallistujilta aina jotain ja jos tunnen osaavani neuvoa toista ja saan hänet hyvälle mielelle, niin se tuo myös itselle onnistumisen elämyksiä ja hyvän mielen. Näistä nautin eniten niillä harvoilla Avokanoottiyhdistyksen tapaamisilla, mitä meillä on ollut. On ollut hyvä ja vilpitön meininki ja lähes kaikilla on toisille jotain annettavaa.
Mielestäni on väärin katsoa putkeen ja nähdä kaikki joko mustana taikka valkoisena. Suuri määrä melojista kuuluu myös toisiin melontaa harrastaviin yhdistyksiin. Melontakouluttajissa on myös tällaisia. Kuulutaan MeSoon, Latuun tai johonkin luonto-järjestöön ja vaikka minne. Näin asiat linkittyvät ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Mielestäni on oikein, että MeSo:ssa on otettu mukaan tuo Paddle Passjuttu. Kovin paljon ei ole enään asiaa perusjuttujen kouluttamisessa, mutta viilausta ja yhteneväisyyttä kannattaa todella kehittää. Ei jämähdetä paikoilleen.
Jos joku meloja tahtoo kehittää itseään, kerätä räniköitä ja ennenkaikkea käyttää niitä titteleitä oman egonsa kohottamiseen, niin hän on vielä aika raakile ja noviisi. Kokeneempi ja elämää nähnyt ei tarvitse titteleitä ja hänellä on vara myöntää jos selvästi erehtyy jossain. (Erehtyminen on inhimillistä, mutta toisten syyttäminen on johtamistaitoa, vai onkohan?)
Toisaalta melonnassa moni asia voidaan tehdä oikein ja monella eri tavalla. Päämäärä on tärkein.
Palaan vielä tekstiin. Todellakin, kertokaa minulle nimillä kuka todella tietää näistä tasa-arvoa loukkaavista asioista varsinkin Kouluttajayhdistyksen osalta.
Kun tunnen Tiinan ja Jaskan melojapiireistä joitain, niin väkisin sumea ajatusmaailmani listaa heti mahdollisia vaikuttajia ja mututietäjiä. Mutta, asiat voivat joskus riidellä. Ihmisten on mahdollista keskustella asioista ja päästä jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen.
Vaikka näin sanaillaan välillä värikkäästi, on meillä hyvä porukka avokanooteissa. Tämä on se "omituisten otusten kerho".
Jos elvistellään teoillamme, niin minäkin: Kuka muu (lisäkseni) teistä on melonut avokanootilla Kivijokea, Viettänyt avokanoottiretkellä juhannusta Laakajärvellä ja melonut lukuisia kertoja retkeillen ja kurssittaen Nurmijoella? Nyt Talvivaaran myrkyt ovat leviämässä ko. alueille, joten nämäkin melonnat jäänevät historiaan. Olikohan tämäkin elvistelyn aihe, sori.
Weltsu, Veli-Matti Lehtonen
Weltsu
 
Viestit: 422
Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17

Re: Suomen Melontakouluttajat ry perustettiin 11.2.2012

ViestiKirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 21 Marras 2012 16:00

Weltsu kirjoitti:Nyt lipsuttiin aiheesta, mutta hyvää keskustelua!
...
Mikäli tiedätte nimeltä yhdenkin ihmisen, joka on kieltänyt taikka muutoin vastaan naisten ja nuorten osallistumista Kouluttajayhdistyksen toimintaan, saati meidän oman Avokanoottiyhdistyksen, niin voi vaikka nimettömänä laittaa minulle postia. Asia pitää selvittää perinpohjin.
....


Heps - ei tässä mihkään lipsuttu.

Kun kouluttautuu oppaaksi tai ohjaajaksi, ei mainitsemieni seurojen piirissä
voi kuin opettaa muita seuraan kuuluvia, usein ohjaajia ja oppaita hekin.

Minun mielestäni kouluttaminen uusien koulutettavien kouluttamiseksi on aika sisäsiittoista puuhaa.
MeSon toiminnassa on sentään kirjattuna nuorisotoiminta yhdeksi painopistealueeksi.

Ja tässä Veltsun toivomia nimiä:

Näin melontakouluttajat:
Yhdistyksemme jäseneksi voi liittyä melontaohjaajat ja kouluttajat.
Jäseneksi ovat tervetulleita kaikki melontakouluttajat, oppaat ja ohjaajat.
Jäsenyys on avoin kaikissa järjestelmissä kouluttautuneille.

Näin Helsingin melojat:
Toiminta painottuu koulutukseen, retkeilyyn ja virkistysmelontaan.
Jäseneksi otetaan melontakurssin käyneitä ja pelastautumista harjoitelleita
tai muuten hyvät melontataidot hankkineita.

Seuran kajakkeja lainataan vain jäsenille.
Emme järjestä polttarimelontoja, yrityshurvitteluja
Emme myöskään kilpaile.

Näin Espoo Eskimot:
Espoon Eskimot on keskittynyt virkistysmelontaan.
Seuran tarkoituksena on tukea jäsenistönsä harrastusta niin kajakeilla kuin avokanooteilla

Näin Avokanoottiyhdistys:
Jos sinulla on avokanootti, aiot hankkia sellaisen tai
olet sellaisen melontaseuran jäsen, jolla on avokanootteja,
on Avokanoottiyhdistys oiva tuki harrastuksesi kehittämiseen.

Ilman muuta kaikki elvistely kuuluu asiaan.
HKK:n jäsenenä vedin yhden illan safari-melontoja pystymetsäläisille talkootyönä.
Tienattiin rahaa vajarakennuksen velkoijen maksuun.
Melotin kaikkineen noin 1500 innokasta.
Sain palkkioksi Safaritoiminnasta HKK ry:n ansiomitalin nro 46.

Hyvä ihmiset antavat asioiden olla – se on paha.
Kuva Jaakko~
Jaakko Mäkikylä | Helsinki | Off-Road Paddler -blogi
Avatar
Jaakko Mäkikylä
 
Viestit: 793
Liittynyt: 07 Joulu 2009 01:57

Seuraava

Paluu Uutiskirjeet & linkitPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron